Update articol:
COMUNICAT

PMP: Petrom trebuie să se întoarcă în proprietatea statului român

Foto Facebook
OMV vrea să scape de Petrom pentru că se orientează spre dezvoltarea de noi forme de energie neconvenţională, arata un comunicat transmis de PMP.
Preşedintele PMP, Cristian Diaconescu susţine că există voci europene, confirmate de presa din Austria, care spun că, în viitorul apropiat, compania austriacă ar urma să-şi vândă acţiunile de la Petrom, probabil către Gazprom sau Mol.

PMP consideră că România trebuie să fie pregătită pentru a prelua pachetul majoritar de la OMV Petrom şi să reîntoarcă bogăţiile naturale în proprietatea statului, se arata in comunicat: “Este de neconceput ca această companie strategică a ţării să ajungă pe mâna ruşilor sau ungurilor, ţinând cont de protejarea intereselor naţionale şi de geopolitica şi geoeconomia acestei regiuni.”

PMP declară că, din păcate, după 1989, România nu a avut o strategie clară privind exploatarea resurselor naturale, ca o garanţie de dezvoltare durabilă şi de creare a independenţei energetice, elemente esenţiale în competiţia economică din zona centrală şi est europeană.

Cristian Diaconescu subliniază că România trebuie să reînveţe să-şi protejeze interesele naţionale şi să dea peste mână, politicienilor, învăţaţi să trăiască din comisioane primite de la companii multinaţionale. De aceea, este nevoie de o implicare mai mare a serviciilor de intelligence, care să sesizeze permanent, pericolele venite din interior sau din afara ţării.

BVBStiri BVB

TERAPLAST SA (TRP) (24/09/2021)

Hotarari CA 24.09.2021

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (24/09/2021)

Infiintarea Filialei Fabrica de Prelucrare a Concentratelor de Uraniu-Feldioara

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (24/09/2021)

Raport consolidat - S1 2021

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (24/09/2021)

Informatii referitoare la desfasurarea AGA din 29 septembrie 2021

ELECTROMAGNETICA SA (ELMA) (24/09/2021)

Numire Administratori provizorii