Update articol:

Surse: PNL merge cu două propuneri la negocieri

Sursa foto: facebook.com/guv.ro

PNL merge cu două propuneri la negocieri, potrivit surselor din Biroul Politic Național al PNL care a fost convocat pentru ora 17.00, în sistem de videoconferință:

  1. Florin Cîţu -premier, Ludovic Orban – preşedintele Camerei Deputaţilor
  2. Florin Cîţu -preşedintele Senatului, Ludovic Orban – premier

Se pare că Ludovic Orban nu a reuşit să-i convingă pe liderii PNL să îi retragă mandatul lui Florin Cîțu și să-l desemneze pe el premier din partea PNL.

Un eventual nou guvern condus de Ludovic Orban, având în vedere demisia din funcția de premier și neîndeplinirea angajamentelor luate față de USR PLUS, nu răspunde așteptărilor electoratului de centru-dreapta care își dorește un nou început și o guvernare cu mandat reformist, potrivit unui comunicat USR PLUS.

Ambele variante de premier propuse de partide la consultările cu Președintele României, Dacian Cioloș din partea USR PLUS și Florin Cîțu din partea PNL, au susținere din partea noastră, potrivit USR PLUS.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că nu ştie ce negociază PNL, USR PLUS şi UDMR în privinţa candidatului pentru mandatul de prim-ministru, adăugând că, dacă aceste partide se vor înţelege, va accepta propunerea pe care o vor face, indiferent care va fi această nominalizare.

“Este posibil să se înţeleagă în coaliţia de dreapta şi să vină cu o propunere, asta aştept eu, ca şi preşedinte, să se formeze o majoritate şi să propună un nume. Dacă se înţeleg PNL, USR PLUS şi UDMR şi vin cu o propunere, o voi accepta, că este Orban – îl accept, că este Cîţu – îl accept sau să fie altcineva. Nu ştiu pe cine negociază ei acolo, dar la urmă vor veni să propună ceva. Este prima variantă şi sper să meargă repede mai departe” a afirmat Iohannis.

BVBStiri BVB

UCM RESITA S.A. (UCM) (16/04/2021)

Completare Convocare AGAO 28 (29).04.2021 versiune limba engleza

Patria Bank Obligatiuni 2028 EUR (PBK28E) (16/04/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014