Update articol:

Podul peste râul Siret care s-a prăbuşit joi nu se află în administrarea CNAIR

Isu neamt

Podul peste râul Siret, care face legătura între localităţile Sagna şi Luţca din judeţul Neamţ şi care s-a prăbuşit în timp ce pe el rulau un autocamion cu nisip şi o autoutilitară, nu se află în administrarea Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), precizează compania de drumuri, potrivit Agerpres.

Potrivit sursei citate, podul este în administrarea Consiliului Judeţean Neamţ şi a fost construit, reabilitat şi consolidat sub autoritatea C.J. Neamţ.

“Acest eveniment arată, cu atât mai mult, importanţa verificării şi intervenţiilor pentru reparaţiile şi reabilitările podurilor. Din acest motiv, CNAIR verifică periodic starea podurilor şi, acolo unde se impune, intervine rapid cu diverse măsuri. În cazul în care există suspiciuni de neîndeplinire a minimelor criterii de siguranţă a unui pod, compania poate merge până la închiderea totală a circulaţiei pe acesta. Pentru a nu se ajunge, însă, la închiderea circulaţiei, CNAIR intervine la podurile aflate în administrare atunci când este nevoie, chiar cu riscul unor reacţii negative din partea opiniei publice”, precizează compania.

CNAIR aminteşte că la podurile dunărene Borcea şi Cernavodă, la viaductul Valea Poştei de pe DN7 (Călimăneşti) precum şi la pasajul de pe DN1 de la Otopeni s-a intervenit pentru reabilitarea structurilor sau înlocuirea unor elemente, cu mult înainte ca situaţia să prezinte riscuri pentru circulaţie.

“CNAIR şi-a asumat riscul unor critici din partea participanţilor la trafic, nemulţumiţi că lucrările îngreunează circulaţia, şi a pus întotdeauna pe primul loc siguranţa şi viaţa cetăţenilor”, subliniază sursa citată.

Joi, în jurul orei 14:00, podul care traversează râul Siret pe DJ 207 A, dintre localităţile Luţca şi Sagna, s-a prăbuşit în timp ce pe el rulau un autocamion cu nisip şi o autoutilitară.

Şoferul autocamionului, un bărbat în vârstă de 56 de ani, a fost rănit uşor, fiind transportat la spital.

BVB | Știri BVB

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (01/07/2022)

Implementare plan incentivare SOP2020

RCB GOLD (RCGLD) (01/07/2022)

Notificare Raiffeisen Centrobank AG

TTS (TRANSPORT TRADE SERVICES) (TTS) (01/07/2022)

Disponibilitate Raport Sustenabilitate 2021

ELECTROARGES SA (ELGS) (01/07/2022)

Hotarare AGOA - 30.06.2022

Sphera Franchise Group (SFG) (01/07/2022)

Publicarea Raportului de Sustenabilitate aferent anilor 2020-2021