Update articol:

Poliţia americană percheziţionează proprietăţi ale unui oligarh rus apropiat Kremlinului

SUA sursa Pixabay

Forţele de ordine americane au percheziţionat joi două proprietăţi ale miliardarului rus Viktor Vekselberg, un aliat al preşedintelui rus Vladimir Putin şi care este vizat de sancţiuni, informează AFP care citează postul NBC News.

Agenţi federali şi poliţişti locali încărcaţi cu cutii au fost văzuţi părăsind un apartament de pe luxosul Park Avenue din New York şi o casă de vacanţă din Hamptons, o destinaţie populară lângă New York, potrivit Agerpres.

Cele două proprietăţi aparţin oligarhului rus, potrivit NBC, care citează documente ale Ministerului de Finanţe american.

Autorităţile percheziţionează de asemenea o proprietate de pe insula Fisher din Miami care ar avea legătură cu Vekselberg, a adăugat NBC News.

Vekselberg conduce grupul Renova, un conglomerat cu sediul la Moscova, şi este unul dintre oligarhii ruşi vizaţi de sancţiuni după invazia rusă în Ucraina.

Proprietăţile lui în SUA au fost îngheţate şi companiile americane au primit interdicţia de a face afaceri cu el şi cu companiile lui.

Vekselberg face de asemenea obiectul unei anchete a Departamentului Justiţiei al SUA, pentru fraudă bancară, însă nicio acuzaţie nu a fost reţinută împotriva lui, potrivit NBC.

Spania a sechestrat încă din aprilie, la cererea SUA, un superiaht în valoare de 90 de milioane de euro ce îi aparţinea lui Viktor Vekselberg.

SUA au anunţat în martie înfiinţarea unei celule dedicate urmăririi de “oligarhi ruşi corupţi” şi a tuturor celor care ar încălca sancţiunile adoptate de Washington împotriva Moscovei.

De atunci, americanii “au sancţionat şi blocat navele şi avioanele cu o valoare mai mare de un miliard şi au îngheţat sute de milioane de dolari ale elitelor ruse din conturile americane”, potrivit Casei Albe.

Preşedintele american Joe Biden speră să poată lichida aceste active şi să utilizeze banii pentru a compensa pagubele suferite de Ucraina.

La începutul lui august, Washingtonul a anunţat noi sancţiuni economice împotriva unor companii şi oligarhi ruşi apropiaţi preşedintelui Vladimir Putin, printre care Andrei Guriev, care deţine la Londra cea mai mare proprietate privată situată în spatele palatului Buckingham.

BVB | Știri BVB

Erste Group Bank AG (EBS) (29/09/2022)

Notificare - tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

EVERGENT INVESTMENTS S.A. (EVER) (29/09/2022)

Notificare prag detineri/vot <5%

Erste Group Bank AG (EBS) (29/09/2022)

Notificare - detineri > 5%

PROMATERIS S.A. (PPL) (29/09/2022)

Modificari in structura actionariatului

IMPACT DEVELOPER & CONTRACTOR S.A. (IMP) (29/09/2022)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)