Update articol:

Poliția chineză reține o parte din personalul diviziei de avere Evergrande

Poliția din sudul Chinei a reținut o parte din angajații de la unitatea de gestionare a averii a Grupului China Evergrande, un semn că problemele dezvoltatorului imobiliar au intrat într-o nouă fază care implică sistemul de justiție penală, potrivit Reuters.

„Recent, organele de securitate publică au luat măsuri penale obligatorii împotriva lui Du și a altor presupuși infractori la Evergrande Financial Wealth Management Co.”, a anunţat poliția orașului Shenzhen într-o declarație sâmbătă seara.

Poliţiştii au identificat doar unul dintre cei reţinuţi sub numele de familie Du. Nu au fost dezvăluite acuzații, iar în declarație nu s-a spus câte persoane sunt în arest.

Evergrande Financial Wealth Management Co, cu sediul în Shenzhen, este o unitate Evergrande, înființată în 2015. Directorul general al companiei este domnul Du Liang, conform profilului său Linkedin. Bloomberg News nu a putut verifica dacă el se numără printre cei reţinuţi.

Evergrande se află în centrul unei crize de credit care a afectat sectorul imobiliar al Chinei și a redus creșterea în a doua economie din lume.

Evergrande a ratat plățile pentru 40 de miliarde de yuani (7,6 miliarde de dolari) de produse de gestionare a averii în 2021, declanșând demonstrații la nivel național și punând presiune asupra Beijingului pentru a găsi o soluție pentru a evita alte tulburări. Peste 70.000 de oameni cumpăraseră produsele, inclusiv mulți angajați Evergrande.

Divizia de gestionare a banilor a Evergrande a declarat pe 31 august că nu poate efectua plăți datorate pentru produsele de investiții din cauza unei crize de lichiditate.

Poliția a declarat sâmbătă că ancheta asupra unității de administrare a averilor este în desfășurare și a cerut investitorilor să ofere indicii autorităților, inclusiv să depună plângeri online.

China Evergrande trece prin cea mai mare restructurare a țării, iar procesul prelungit rămâne neclar, deoarece voturile cheie privind planul său de reorganizare a datoriei offshore au fost amânate în continuare până în octombrie.

Cea mai recentă evoluție a venit în momentul în care guvernul a înființat o societate mixtă pentru a prelua filiala de asigurări a Chinei Evergrande.

Hai Gang Life, susținută de stat, va conduce Evergrande Life Assurance Co, potrivit notificărilor emise de Administrația Națională de Reglementare Financiară vinerea trecută.

BVB | Știri BVB

VES SA (VESY) (22/09/2023)

Retragerea dintr-o activitate principala

ONE UNITED PROPERTIES (ONE) (22/09/2023)

Completarea Convocatorului AGEA din 09/10 octombrie 2023

INFINITY CAPITAL INVESTMENTS S.A. (SIF5) (22/09/2023)

Demersuri privind vanzarea pachetului de actiuni la Sinterom S.A.

SIF MUNTENIA S.A. (SIF4) (22/09/2023)

Demersuri privind vanzarea pachetului de actiuni detinut la Alstom Transport SA

Fondul Proprieteatea TURBO LONG 10/1.26/1.31 (EBFPTL26) (22/09/2023)

Suspendare tranzactionare - ora 16:31 - Notificare Erste Group Bank AG