Update articol:

Kovesi, în vizită în Bulgaria; Poliția l-a arestat pe fostul premier bulgar Boyko Borisov

Sursa foto: facebook.com

Poliția l-a arestat pe liderul partidului GERB și fostul prim-ministru Boyko Borissov, a informat joi Ministerul de Interne, citat de BTA.

O operațiune de aplicare a legii la scară largă este în desfășurare în legătură cu 120 de cazuri ale Parchetului European în Bulgaria, se arată în comunicatul de presă.

Percheziții sunt efectuate în multe locații. Pe lângă Borissov, autoritățile i-au arestat și pe fostul său ministru de finanțe Vladislav Goranov, fostul președinte al Comisiei pentru buget și finanțe a Adunării Naționale, Menda Stoyanova, și actualul consilier media al GERB, Sevdalina Arnaudova.

Operațiunea continuă.

„Nimeni nu este mai presus de lege”, a scris prim-ministrul Kiril Petkov într-o postare pe Facebook mai târziu, joi, fără a oferi detalii.

  • “Informațiile difuzate de Ministerul de Interne despre reținerea lui Boyko Borissov și a altor membri ai partidului nu corespund adevărului”, a spus coordonatorul GERB Nikola Nikolov.

“Informațiile difuzate de Ministerul de Interne despre reținerea liderului GERB Boyko Borisov și a altor membri ai partidului cu siguranță nu corespund adevărului”, a declarat pentru BTA coordonatorul național al GERB Nikola Nikolov. El a explicat că a fost efectuată o percheziție la locuința fostului premier din Bankya. Toată lumea este la casele lor, a spus Nikolov.

  • Kovesi, în vizită în Bulgaria  

„Am primit un număr record de plângeri și pe baza acestuia am început să investigăm peste 120 de cazuri”, a declarat ieri procurorul-șef european Laura Kovesi, după întâlnirea cu premierul Kiril Petkov. Ea s-a aflat într-o vizită în Bulgaria la invitația premierului.

Kovesi a spus că raportul anual va fi publicat la sfârșitul acestei săptămâni sau la începutul viitoarei săptămâni, cu informații și statistici privind cazurile și investigațiile efectuate de Parchetul European din fiecare țară. Potrivit acesteia, semnalele sunt pentru diverse infracțiuni – fraudă cu fonduri europene, achiziții publice, informații privind utilizarea abuzivă a subvențiilor agricole, încălcări în domeniul construcțiilor, precum și fonduri de recuperare după COVID-19.

  • În ianuarie, fostul premier Borisov a fost  audiat de poliţie în legătură cu fotografiile cu bani şi lingouri pe noptiera sa

Fostul prim-ministru bulgar Boiko Borisov, liderul partidului GERB, însoţit de avocatul său, a fost audiat în luna ianuarie la Direcţia naţională a poliţiei bulgare, în legătură cu fotografiile în care apăreau teancuri de bani şi lingouri de bani pe noptiera sa.

Fotografiile, publicate în presă în urmă cu peste un an, îl arătau pe premier dormind în camera sa, având alături un pistol pe noptieră şi un sertar plin cu teancuri de euro şi lingouri de aur.

Borisov nu a contestat autenticitatea fotografiilor, dar a susţinut că i-a fost făcută o înscenare de către ‘o Mata Hari’, indicând că vorbeşte despre o persoană anume.

Parchetul a deschis o anchetă în acest caz, dar a închis-o după ce nu a putut stabili dacă respectivele bancnote şi lingouri erau reale sau falsuri.

Întrebat în ianuarie de reporteri dacă a fost convocat în legătură cu subiectul fotografiilor, Borisov a declarat că nu a avut niciodată în posesie lingouri şi ‘nici nu a deţinut absolut nimic’, dar că se aşteaptă şi la alte audieri: ‘Va fi aşa până când o să cad’, a spus el.

BVB | Știri BVB

SSIF BRK FINANCIAL GROUP SA (BRK) (28/06/2022)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (28/06/2022)

Act aditional Contract de imprumut cf. art. 234 lit. i Reg. 5 din 2018

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (28/06/2022)

Tranzactii de tipul celor enumerate la art. 19 din Reg. privind abuzul de piata

EVERGENT INVESTMENTS S.A. (EVER) (28/06/2022)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 20.06.2022 - 27.06.2022