Update articol:

Polonă 74, un concept nou de dezvoltare imobiliară: Locuințele, cu circa 30% sub preţul zonei, urmează să fie construite încă de la început pe numele beneficiarilor finali

O asociație de dezvoltatori imobiliari și finanțiști, WE BUILD Polonă 74, a lansat în premieră în România un ansamblu de locuințe în zona Polonă, în imediata apropiere a Căii Dorobanți, proiect bazat pe un nou concept de finanțare și de construire, potrivit unui comunicat de presă.  Locuințele urmează să fie construite încă de la început pe numele beneficiarilor finali. Aceștia vor plăti costurile de construire în rate lunare, eșalonate până la finalizarea lucrărilor, în maximum 14 luni.

„Vom vinde terenul cu autorizație de construire celor care doresc să devină proprietarii apartamentelor și vom construi direct pe numele lor. Beneficiarii locuințelor vor finanța din fonduri proprii construirea acestora, în tranșe lunare, pe baza unor devize de lucrări executate, pe măsură ce lucrările avansează. Noi vom coordona lucrările de construire, iar la finalizarea acestora fiecare beneficiar va intra în posesia apartamentului contractat. Această structură de dezvoltare imobiliară prezintă avantajul că pe întreg parcursul derulării lucrărilor toate sumele de bani sunt garantate, acestea fiind investite direct pe numele proprietarilor. Avantajul principal este totuși prețul scăzut, acesta fiind cu circa 30% sub cotația zonei,”, a spus Robert Constantin Niță, director de dezvoltare.

Fiind amplasat întro zonă elitistă,  Proiectul „Polonă 74” îmbină avantajele localizării centrale cu o locuire colectivă având regim redus de înălțime, într-un proiect care din punct de vedere arhitectural și urbanistic își dorește să adopte din elementele caracteristice zonei, speculând subtilitățile terenului. Unitățile locative vor fi retrase la peste 40 de metri în interiorul parcelei, departe de zgomotul străzii, fiind înconjurate de spații verzi generoase, acolo unde vor avea asigurate liniștea și confortul, atât de necesare locuirii urbane. Un designer de interior va fi la dispoziția cumpărătorilor și va alege împreună cu aceștia finisajele apartamentelor, dintr-o multitudine de variante de cea mai bună calitate, potrivit comunicatului de presă.

„Proiectul Polonă 74 este compus din doar 22 de apartamente, astfel, ne așteptăm ca contractarea acestora să se facă foarte repede, desigur, după principiul primul venit primul servit, dar suntem selectivi, deoarece vrem să creăm o comunitate civilizată și prietenoasă. Informarea permanentă a beneficiarilor, predictibilitatea și transparența totală a costurilor și procedurilor sunt elemente foarte importante pe care vreau să le punctez. Vom pune astfel la dispoziția  investitorilor toată experiența noastră, acumulată de-a lungul timpului prin edificarea unui număr mare de clădiri, atât rezidențiale cât și comerciale”, a mai spus Robert Constantin Niță.

Acest model de dezvoltare imobiliară, deși este o noutate absolută pe piața românească, e foarte popular în țări precum Elveția, Olanda, sau Israel. El oferă avantajul controlului permanent al evoluției lucrărilor și un cost de achiziție mai redus.

Oferta We Build Polonă 74, deși cuprinde un număr limitat de apartamente, vine cu o structură organizatorică eficientă, adaptată particularităților pieței locale și care conferă cumpărătorilor garanții mai mari asupra banilor investiți decât dezvoltările imobiliare clasice, având astfel toate șansele să se impună pe piața imobiliară din România.