Update articol:

Polonia închide 12 mine de cărbune pentru a opri răspândirea coronavirusului

pixabay.com pixabay.com

Polonia va închide de mâine două mine de cărbune deținute de compania de stat JSW și zece mine din grupul PGG, timp de trei săptămâni, pentru a opri răspândirea noului coronavirus între mineri, a declarat luni vicepremierul Jacek Sasin.

Oficialul  a spus că minerii vor primi salarii în această perioadă și că nu există nicio amenințare cu privire la livrările de cărbune. Polonia a raportat o creștere rapidă a numărului de cazuri de coronavirus în rândul minerilor, regiunea cărbunelui din sudul țării înregistrând cel mai mare număr de infecții. 

Polonia, care generează cea mai mare parte a energiei electrice din cărbune, spune că minerii reprezintă aproape 20% din totalul cazurilor de coronavirus din țară. “O astfel de acțiune este necesară pentru a potoli această epidemie”, a spus Sasin luni într-o conferință de presă.

Pandemia a înrăutățit problemele financiare cu care se confruntă industria poloneză a cărbunelui. Guvernul polonez intenţionează să prezinte în săptămânile următoare un plan de restructurare a sectorului minier.

Acţiunile grupului JSW – cel mai mare producător de cărbune din Europa – au înregistrat o depreciere cu 10% la anunţarea închiderii minelor. JSW precizează într-un comunicat că a înregistrat 2.771 de contaminări cu noul coronavirus în rândul angajaţilor săi, în principal în minele de la Pniowek (sud) şi Zofiowka (centru).

Potrivit unor surse citate de Reuters, cel puţin trei mine de huilă ar putea fi închise definitiv în lunile următoare. Astfel, pandemia Covid-19 accelerează închiderea minelor.

 

BVBStiri BVB

MedLife S.A. (M) (21/01/2021)

ERATA - Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

VOLKSWAGEN VZ TURBO LONG 0.10/117/127 (EBVWTL12) (21/01/2021)

Reluare tranzactionare - ora 13:45 - Notificare Erste Group Bank AG suspendare limita variatie

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (21/01/2021)

Raport curent cf. art. 234, litera i) din Reg. 5/2018