Update articol:

Polonia/rachetă: China lansează un apel la calm către toate părţile implicate

china Yuanul chinez

China a lansat miercuri un apel la ”calm” după informaţiile privind căderea unei rachete de fabricaţie rusească în Polonia, incident soldat cu moartea a două persoane şi care a fost urmat de plasarea în stare de alertă a armatei poloneze, transmite AFP.

”În situaţia actuală, toate părţile implicate trebuie să rămână calme şi să dea dovadă de reţinere, pentru a se evita o escaladare”, a declarat Mao Ning, purtătoare de cuvânt a Ministerului de Externe chinez, potrivit Agerpres.

NATO se va reuni miercuri, la cererea Poloniei, pentru consultări (diplomaţi); vezi ce prevăd articolele 4 şi 5 din Tratatul NATO

”Poziţia Chinei privind chestiunea ucraineană este aceeaşi de la început şi este clară: prioritatea absolută este de a desfăşura un dialog şi negocieri în scopul soluţionării crizei în manieră paşnică”, a adăugat reprezentanta diplomaţiei chineze.

Ministerul de Externe polonez a confirmat în noaptea de marţi spre miercuri că un “proiectil de fabricaţie rusă” a ajuns pe teritoriul său, ucigând două persoane.

“La 03:40 p.m. (02:40 p.m. GMT), în satul Przewodow (…), un proiectil de fabricaţie rusă a căzut, ucigând doi cetăţeni ai Republicii Polone”, potrivit unei declaraţii a purtătorului de cuvânt al ministerului, Lukasz Jasina, care a menţionat că ambasadorul Rusiei a fost convocat pentru a da “explicaţii detaliate”.

Rusia a replicat, calificând drept ”provocări” informaţiile respective.

BVB | Știri BVB