Update articol:

Pompliano:  Tipărirea de bani de către BCE – “combustibil” pentru prețul Bitcoin

coinmarketcap.com coinmarketcap.com

Anthony Pompliano, co-fondatorul Morgan Creek Assets Digital, declară că măsurile Băncii Centrale Europene (BCE) ar putea fi “combustibil de rachete” pentru Bitcoin.

Într-un tweet postat pe 26 iulie, Pompliano a comentat un nou articol al Bloomberg, care analizează mișcările iminente ale politicii BCE – care ar putea include reduceri ale ratei dobânzii și o nouă relaxare cantitativă – menite să stimuleze economia din zona euro.

El a spus: “ROCKET FUEL (n.n. combustibil de rachete): Ei vor reduce dobânzile și vor tipări bani, pe măsură ce ne îndreptăm spre divizarea Bitcoin. Puneți-vă centurile de siguranță! Va fi o nebunie!”

Pompliano a menționat recent că divizarea Bitcoin – reducerea recompenselor pentru minat la jumătate, în mai 2020 – este  unul dintre cei mai importanți factori de apreciere a Bitcoin. Prognoza lui este că moneda va ajunge la 100.000 de dolari până la sfârșitul anului 2021.

Bloomberg a citat recentele comentarii ale Președintelui BCE, Mario Draghi, care au indicat intenția instituției de a furniza încă o rundă de stimulente monetare în luna septembrie. Șeful BCE a declarat că “pe frontul inflației nu ne place ceea ce vedem […] Este foarte important”.

BVBStiri BVB

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (18/06/2021)

Reziliere Contract CTE Iernut

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (18/06/2021)

Convocare AGEA pentru data de 11 august 2021

SIF TRANSILVANIA S.A. (SIF3) (18/06/2021)

Actualizarea politicii de remunerare a actionarilor

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (18/06/2021)

Alocare actiuni SOP2019 - persoane cu responsabilitati de conducere

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (18/06/2021)

Autorizare membru al Consiliului de Administratie