Update articol:
Forumul România Digitală

Popa (DNSC): România are peste 900 de operatori de servicii esenţiale, majoritatea în sectorul sanitar

Octavian Popa, manager al Direcţiei Generale Parteneriate Instituţionale din cadrul Directoratului Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC) Octavian Popa, manager al Direcţiei Generale Parteneriate Instituţionale din cadrul Directoratului Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC)

Peste 900 de operatori de servicii esenţiale sunt înregistraţi în România, majoritatea în sectorul sanitar, ceea ce complică lucrurile din punct de vedere al riscurilor în faţa unor atacuri cibernetice, a declarat, marţi, Octavian Popa, manager al Direcţiei Generale Parteneriate Instituţionale din cadrul Directoratului Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC), la Forumul România Digitală.

“Suprafaţa de atac este mult mai mare atunci când vorbim despre atacuri cibernetice în România. Vorbim, pe de o parte, de numărul de aplicaţii pe care noi le folosim. Dacă ne gândim, acum 2-3 ani foloseam 1 – 2 aplicaţii pentru a comunica la distanţă. Acum vorbim de 3, 4, 5 aplicaţii mari, plus altele care sunt folosite. Aş adăuga aici, în ceea ce priveşte suprafaţa de atac, numărul foarte mare de operatori de servicii esenţiale care pe care îl avem în România. Avem undeva la peste 900 de operatori de servicii esenţiale, ceea ce este un număr imens pentru Europa. Majoritatea lor sunt în sectorul sanitar, ceea ce complică şi mai mult lucrurile. În ceea ce priveşte operatorii de servicii esenţiale, avem sectoare – cum este sectorul bancar – care sunt mai bine pregătite în faţa atacurilor cibernetice. Atacatorii lansează un milion de atacuri, iar mare parte dintre acestea ajung să fie cu succes. Trebuie să fim cu toţii atenţi, întrucât securitatea cibernetică, până la urmă, este o responsabilitate a tuturor, pornind de la cetăţeanul de rând, continuând cu instituţiile, cu mediul privat şi apoi cu decidenţii”, a menţionat Popa, potrivit Agerpres.

Întrebat dacă există o tendinţă de creştere a numărului de atacuri pe zona criptomonedelor, reprezentantul DNSC a punctat: “Pe zona de crypto observăm un trend, că sunt din ce în ce mai multe atacuri”.

“Oferim sprijin atunci când suntem solicitaţi, însă nu aş spune că ar fi un trend în momentul de faţă”, a adăugat el.

BVB | Știri BVB

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (01/07/2022)

Implementare plan incentivare SOP2020

RCB GOLD (RCGLD) (01/07/2022)

Notificare Raiffeisen Centrobank AG

TTS (TRANSPORT TRADE SERVICES) (TTS) (01/07/2022)

Disponibilitate Raport Sustenabilitate 2021

ELECTROARGES SA (ELGS) (01/07/2022)

Hotarare AGOA - 30.06.2022

Sphera Franchise Group (SFG) (01/07/2022)

Publicarea Raportului de Sustenabilitate aferent anilor 2020-2021