Update articol:

Pravda: Polonia și România, primele candidate pentru lovituri cu rachete Kalibr

Recunoscând legitimitatea atacurilor Ucrainei împotriva instalațiilor militare de pe teritoriul Rusiei, Londra a justificat atacurile aeriene împotriva lanțurilor de logistică dintr-o serie de țări NATO care furnizează arme Kievului. Polonia și România sunt primele care o cer, scrie Pravda.

James Heappey, subsecretarul de stat al Forțelor Armate al Regatului Unit, a declarat pentru Times Radio că Ucraina are dreptul legal de a lovi instalațiile militare de pe teritoriul Rusiei pentru a perturba logistica Forțelor Armate Ruse.

Este „complet legitim ca Ucraina să atace în profunzimea Rusiei pentru a distruge logistica care, dacă nu ar fi perturbată, ar contribui direct la moarte și carnagiu pe pământul ucrainean”, a spus Heappey.

Comentând această declarație, purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zakharova, a spus că, la rândul ei, pentru a perturba logistica militară, Rusia ar putea lovi ținte militare pe teritoriul mai multor țări NATO care furnizează arme regimului de la Kiev.

De fiecare dată când vând arme Ucrainei, țările europene se tem că vor deveni parte la acțiunile militare și la „mânia lui Putin”, scrie Pravda. Șefa Ministerului German de Externe, Annalena Baerbock, și-a exprimat îngrijorarea cu privire la această chestiune.

„Noi, cei de la guvern, suntem uniți în a spune că nu vom deveni o parte a conflictului”, a spus ea în timpul unei conferințe de presă din 20 aprilie.

Ungaria împărtășește un alt punct de vedere. Ministrul maghiar de externe Péter Szijjártó a declarat în timpul unei vizite în Kosovo că Ungaria nu intenționează să furnizeze arme letale Ucrainei. În plus, Ungaria nu le permite tranzitul către Kiev, întrucât „ar putea deveni ținte pentru acțiuni militare ostile”.

„Nu ne implicăm în acest război”, a explicat ministrul.

De altfel, un grup de persoane publice germane i-a scris o scrisoare deschisă cancelarului german Olaf Scholz, cerând încetarea transporturilor de arme către Ucraina, deoarece acest lucru „trage Germania în război”, conform Pravda.

“Prin furnizarea de arme, Germania și alte țări NATO s-au devenit de facto parte a războiului. Ucraina a devenit astfel un câmp de luptă într-un conflict dintre NATO și Rusia din cauza regulilor de securitate din Europa care a escaladat de ani de zile”, se arată în scrisoare.

Țintele principale pentru rachetele Kalibr

Pravda scrie: “Furnizorii activi de arme letale pentru regimul nazist de la Kiev sunt:

Republica Cehă,
Polonia,
Slovenia,
Turcia,
Germania,
STATELE UNITE ALE AMERICII.
Mulți fac acest lucru neoficial, de ex. Bulgaria”.

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a spus că este puțin probabil ca negocierile privind Ucraina să fie eficiente dacă Kievul va continua să primească transporturi de arme din alte țări. În Statele Unite, sursele CNN descriu livrările de arme către Ucraina drept o investiție în neutralizarea armatei și marinei Rusiei pentru deceniul următor. Declarațiile recente ale șefului Pentagonului, Lloyd Austin, despre intenția sa de a „slăbi Rusia” prin ajutorul militar acordat Ucrainei amintesc de faptul că NATO este o organizație agresivă care vizează Rusia în primul rând, mai scrie Pravda.

Unde poate Rusia să lovească logistica și facilitățile militare occidentale?

Aceasta ar putea fi România în primul rând. România ar putea invada acum Transnistria pentru a-și salva frații moldoveni de acolo, scrie Pravda.

Polonia este următoarea pe listă – această țară servește ca punct de tranzit pentru toate transporturile de arme din țările occidentale către Ucraina.

Aceste țări nu vor supraviețui unui atac cu rachete Kalibr nici fizic, nici mental. Ar fi într-adevăr un preludiu al celui de-al Treilea Război Mondial, dar aliații SUA ar fi primii care îl vor pierde, deoarece se comportă greșit, conform Pravda.

 

BVB | Știri BVB

C.N.T.E.E. TRANSELECTRICA (TEL) (28/11/2022)

Completarea Convocatorului AGEA, convocata pentru data de 15/16 decembrie 2022

SOCEP S.A. (SOCP) (28/11/2022)

Plata dividend conform Hotarare AGOA 27.09.2022

CHIMCOMPLEX S.A. BORZESTI (CRC) (28/11/2022)

Rascumparare actiuni proprii in perioada 21-25.11.2022

BRD - GROUPE SOCIETE GENERALE S.A. (BRD) (28/11/2022)

Convocare reuniune Consiliu de Administratie 7 decembrie 2022

MedLife S.A. (M) (28/11/2022)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 21 -25 noiembrie 2022