Update articol:

Prefect: Secția de terapie intensivă a Spitalului din Piatra Neamț a fost mutată chiar ieri de la etajul 3, unde fusese până atunci, la etajul 2, unde a izbucnit incendiul; nu a fost respectat cadrul legal

incendiu spital piatra neamt

Secția de terapie intensivă a Spitalului din Piatra Neamț a fost mutată chiar ieri de la etajul 3, unde fusese până atunci, la etajul 2, unde a izbucnit incendiul, a spus  prefectul județului Neamț George Lazăr, în intrevenție telefonică la Digi24. El a spus că “nu erau autorizații pentru acest lucru, nu a fost respectat cadrul legal, nu au fost verificări temeinice”. Mutarea a fost făcută fără ca măcar să fi fost anunțată înainte Direcția de Sănătate Publică, potrivit prefectului.

10 pacienți cu COVID, aflați în stare foarte gravă, intubați, au murit în  urma incendiului de sâmbătă seara, de la secția ATI a Spitalului din Piatra Neamț.

Persoanele care au decedat în urma incendiului izbucnit, sâmbătă seara, în Secţia Anestezie Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra-Neamţ, sunt 7 bărbaţi şi 3 femei, cu vârste cuprinse între 67 şi 86 ani, potrivit unui comunicat de presă remis, duminică, Agerpres, de conducerea unităţii sanitare.

“Ceilalţi 6 pacienţi, care se aflau în salonul alăturat celui care a fost afectat în totalitate de incendiu, au fost transferaţi, sâmbătă noapte, către Spitalul modular din Leţcani. (…) Conducerea SJU Piatra-Neamţ a luat toate măsurile pentru a asigura o continuitate a activităţii de salvare a vieţilor pacienţilor care necesită ventilaţie mecanică. Astfel, în cadrul UPU a fost amenajat un salon cu două paturi pentru ATI. În acelaşi timp, s-au început demersurile pentru amenajarea, la etajul 3 al unităţii sanitare, a unui salon pentru ATI”, se arată în comunicatul de presă.

Conducerea spitalului a realizat o listă cu necesarul de materiale şi echipamente care va ajunge la Centrul Judeţean de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei Neamţ, astfel încât să fie găsite soluţii rapide pentru ca pacienţii în stare critică să primească îngrijirile de care au nevoie în unitatea medicală.

Medicul de la Spitalul Judeţean Piatra Neamţ, rănit în incendiul care a izbucnit la unitatea sanitară sâmbătă, în urma căruia a suferit arsuri grave, este transferat, duminică, la Spitalul Militar “Regina Astrid” din Bruxelles, pentru tratament de specialitate, anunţă Ministerul Apărării Naţionale (MApN).

BVBStiri BVB

Digi Communications N.V. (DIGI) (06/05/2021)

Detalii conferinta telefonica_Raport trimestrial T1 2021

ALTUR S.A. (ALT) (06/05/2021)

Raport Anual 2020 versiunea in limba engleza

Digi Communications N.V. (DIGI) (06/05/2021)

Modificarea calendarului financiar 2021

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (06/05/2021)

Intrarea in programul de oprire planificata a Unitatii 2

EVERGENT INVESTMENTS S.A. (EVER) (06/05/2021)

Document de informare privind atribuirea de actiuni