Update articol:

Pregătiţi-vă pentru o recesiune prelungită care va fi mai gravă decât 2000 sau 2008, spune miliardarul Doug Leone

DOUG LEONE, Sequoia Capital DOUG LEONE, Sequoia Capital
  • Partenerul Sequoia Capital, Doug Leone, a avertizat că recesiunea economică de astăzi va fi  „mai dificilă și mai provocatoare” decât recesiunile din 2000 și 2008.

  • Liderii tehnologiei și investitorii au fost forțați să ia în considerare ratele mai mari ale dobânzilor și deteriorarea condițiilor macroeconomice.

  • Leone a spus că nu se așteaptă ca economia să se redreseze cel puțin până în 2024.

Miliardarul american Doug Leone, investitor de capital de risc, nu crede că prăbuşirea sectorului tehnologiei se va redresa prea curând, scrie CNBC.

Partenerul Sequoia Capital a oferit o perspectivă sumbră pentru economia globală, avertizând că recesiunea de astăzi este mai gravă decât recesiunile din 2000 și 2008.

„Situația de astăzi cred că este mai dificilă și mai provocatoare decât ’08, care a fost într-adevăr o criză a serviciilor financiare protejate, sau 2000, care a fost o criză tehnologică protejată”, a spus Leone, vorbind pe scenă la conferința de startup Slush din Helsinki.

„Aici avem o criză globală. Avem rate ale dobânzilor în creștere în întreaga lume, consumatorii la nivel global încep să rămână fără bani, avem o criză energetică și apoi avem toate problemele provocărilor geopolitice”, spune Leone.

Liderii tehnologiei și investitorii au fost forțați să ia în considerare ratele mai mari ale dobânzilor și deteriorarea condițiilor macroeconomice.

Odată cu creșterea ratelor dobânzilor și retragerea relaxării monetare din perioada pandemiei de către băncile centrale, acțiunile tehnologice cu creșteri mari au fost în declin.

Nasdaq Composite a scăzut cu aproape 30% până în prezent, confruntându-se cu o scădere mai accentuată decât cea a Dow Jones Industrial Average sau S&P 500.

Acest lucru a avut un efect secundar asupra companiilor private, precum Stripe și Klarna, care şi-au văzut evaluările în scădere.

Drept urmare, fondatorii de startup-uri își avertizează colegii că este timpul să ţină în frâu costurile și să se concentreze pe elementele fundamentale.

„Cele mai bune lecții pe care le vei învăța vreodată”

„Gândiți-vă la ce s-a întâmplat în ultimii doi sau trei ani: orice ați făcut a fost recompensat din cauza multitudinii de capital”, a spus Leone.

„Aţi fost răsplătiţi indiferent de ce decizie aţi luat; dacă aţi luat o decizie proastă, aţi primit bani; dacă aţi luat o decizie bună, aţi primit bani – ceea ce este un mod prost pentru voi de a vă învăța meseria. Acum totul a dispărut”.

„Ceea ce veți învăța acum sunt cele mai bune lecții pe care le veți învăța vreodată, chiar și în afacerea noastră”, a adăugat el.

Leone a spus că nu se așteaptă ca evaluările companiilor de tehnologie să se redreseze cel puțin până  în 2024.

„Prognoza mea este că nu vom scăpa de asta foarte repede”, a spus Leone. „Dacă te întorci în anii 70, a fost o stare proastă timp de 16 ani. Dacă te întorci în 2000, o serie de companii publice nu și-au revenit timp de 10 ani.”

El a adăugat: „Cred că trebuie să fim pregătiți pentru un timp prelungit în care vom găsi … consumatori care rămân fără bani, cererea în scădere, bugetele companiilor de tehnologie sunt tăiate.”

Pe piețele private, companiile aflate în faza de început vor fi mai puțin afectate decât firmele mai mature, care sunt mai sensibile la mișcările de pe piețele publice, a spus Leone.

BVB | Știri BVB

COMCM SA CONSTANTA (CMCM) (02/12/2022)

Desfasurare licitatie conform Hotarare AGEA 17.09.2022

FONDUL DESCHIS DE INVESTITII ETF BET PATRIA-TRADEVILLE (TVBETETF) (02/12/2022)

Notificare cu privire la numarul de titluri de participare aflate in circulatie

BRK Argint Turbo Short 23 (BKSLVTS4) (02/12/2022)

Tranzactionare valoare rascumparare in piata RVSP pe 02 si 05 Decembrie 2022

BRK Dow Turbo Short 34350 (BKDOWTSD8) (02/12/2022)

Tranzactionare valoare rascumparare in piata RVSP pe 02 si 05 Decembrie 2022