Update articol:

Premierul confirmă că a fost arestat două zile în SUA, acum 20 de ani, pentru conducere sub influenţa alcoolului; “Am plătit amenda respectivă, o amendă foarte mare”

Florin Citu Sursa foto: Facebook

Premierul Florin Cîţu a confirmat miercuri că, în urmă cu 20 de ani, a fost amendat contravenţional în Statele Unite ale Americii pentru conducere sub influenţa alcoolului, subliniind că a fost o greşeală pentru care a plătit foarte scump, fiind obligat la vremea aceea să îşi vândă maşina şi să circule ca pieton timp de un an de zile.

El a fost întrebat, la finalul şedinţei de Guvern, cum comentează informaţiile apărute în spaţiul public potrivit cărora în anul 2000, în SUA, a fost “închis” două zile pentru că ar fi condus “sub influenţa drogurilor sau a alcoolului”.

 

“Da, acum 20 de ani, a fost vorba de un DUI, este vorba de conducere sub influenţa alcoolului. Am plătit amenda respectivă, o amendă foarte mare. Este ‘a misdemeanor’, este o contravenţie. Am făcut o greşeală acum 20 de ani. Este interesant că în patru tururi de scrutin nu a apărut această informaţie, apare acum în competiţia internă din PNL”, a declarat Florin Cîţu într-o conferinţă de presă, la Palatul Victoria.

Întrebat dacă el se afla la volan şi dacă preşedintele Klaus Iohannis şi liderul liberalilor, Ludovic Orban, au fost informaţi despre acest incident din SUA la momentul numirii sale ca ministru al Finanţelor şi, ulterior, premier, Cîţu a explicat: “Eu am condus, a fost o greşeală, repet, am condus, am plătit foarte scump, asta este, a trebuit să îmi vând şi maşina atunci, să merg un an de zile pe jos. A fost un eveniment acum 20 de ani de zile, vă daţi seama că nu este un eveniment cu care să te mândreşti, dar asta a fost. (…) Este o contravenţie, ştiţi că am mai plătit şi în România amenzi de circulaţie”.

  • Orban nu a deţinut informaţii despre episodul referitor la condamnarea lui Cîţu în SUA (surse)

 

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, nu a deţinut informaţii despre episodul referitor la condamnarea lui Florin Cîţu în SUA, susţin surse liberale.

“Actualul premier nu i-a comunicat nimic despre acele evenimente, nici la momentul desemnării ca ministru al Finanţelor, nici la momentul desemnării şi susţinerii ca prim-ministru. Preşedintele PNL nu doreşte ca acest episod să devină subiect în campania internă din PNL”, au afirmat, pentru AGERPRES, surse liberale apropiate preşedintelui Orban.

Vîlceanu: Orban știa de cel puțin două luni despre episodul din SUA cu Florin Cîțu

 

Deputatul PNL și proaspăt ales președinte al filialei liberale din Gorj, Dan Vîlceanu, a declarat pentru stiripesurse.ro că nu crede că episodul cu reținerea lui Florin Cîțu în SUA din urmă cu 20 de ani îi va afecta acestuia imagina nici ca premier și nici ca posibil viitor președinte al partidului.

Acesta a spus că atât el cât și alți colegi liberali știau despre evenimentul de acum 20 de ani în care a fost implicat Florin Cîțu și, mai mult, știa că va apărea informația în presă. „Eu știu că (informația n.r.) este plecată dintre colegi și știam despre lucrul acesta de acum vreo două luni, pentru că cel cae s-a ocupat cu lucrul acesta a spus altor colegi. Știam că o să apară, nu era niciun fel de secret. E un episod despre care mai mulți colegi știau”, a dezvăluit Vîlceanu.

Deputatul liberal a spus că și actualul președinte al partidului, Ludovic Orban, știa despre episodul respectiv a cărui protagonist a fost Cîțu.  „Știa. Cel puțin acum două luni știa”, a spus Vîlceanu.

Informația privind faptul că premierul Florin Cîțu a făcut două zile de închisoare în SUA pentru conducere sub influența alcoolului a fost publicată inițial de portalul Flux24.

BVB | Știri BVB

ALRO S.A. (ALR) (14/01/2022)

Stadiu litigiu Alro - Consiliul Concurentei

ALRO S.A. (ALR) (14/01/2022)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)