Update articol:

Premierul italian Giuseppe Conte speră să evite sancţiunile UE în legătură cu planurile privid deficitul bugetar

Premierul italian Giuseppe Conte a declarat sâmbătă că încă speră să evite sancţiunile din partea UE din cauza încălcării regulilor blocului comunitar privind disciplina bugetară, relatează dpa.

Comisia Europeană a propus acţionarea Italia în instanţă, ceea ce ar putea duce la amenzi usturătoare, după ce Roma a anunţat o semnificativă creştere a deficitului bugetar pentru 2019.

“Sunt încrezător că dialogul va putea duce la evitarea acestei proceduri. Sunt întotdeauna ambiţios când negociez”, a spus Conte după un dineu la Bruxelles cu preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, potrivit Agerpres.

Totuşi, nu este clar ce tip de concesii este dispusă Italia să facă, din moment ce Conte a reiterat că principalele capitole ale bugetului nu pot fi rediscutate.

“Evident, nu am propus să renunţ la reformele principale ale programului nostru de guvernare”, a spus premierul italian.

Guvernul italian pregăteşte măsuri care vor duce la o creştere a cheltuielilor, inclusiv scăderea vârstei de pensionare şi asigurarea unor venituri de bază pentru săraci.

Vicepremierul Matteo Salvini, care adoptă de obicei cea mai dură poziţie faţă de Bruxelles în cadrul guvernului italian, a transmis că aprobă strategia lui Conte.

Italia “nu dă înapoi” şi “doreşte să evalueze cu atenţie momentul şi costul” măsurilor bugetare, a transmis într-un comunicat Salvini, care conduce partidul de extremă-dreapta Liga.

BVBStiri BVB

IMPACT DEVELOPER & CONTRACTOR S.A. (IMP) (25/02/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

C.N.T.E.E. TRANSELECTRICA (TEL) (25/02/2021)

Tarife reglementate aplicabile de la 01 martie 2021

TRANSILVANIA CONSTRUCTII SA (COTR) (25/02/2021)

Rezultate financiare preliminare 2020

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (25/02/2021)

Raport curent cf. art. 234, litera i) din Reg. 5/2018

PROMATERIS S.A. (PPL) (25/02/2021)

Disponibilitate raport preliminar 2020