Update articol:

Premierul israelian Naftali Bennett l-a sfătuit pe Zelensky să accepte oferta lui Putin de a pune capăt războiului; lui Zelensky nu i-a plăcut sfatul – Jerusalem Post

Volodimir Zelenski/ Sursa foto: twitter.com/ZelenskyyUa Volodimir Zelenski/ Sursa foto: twitter.com/ZelenskyyUa
  • Vladimir Putin a făcut o ofertă de a pune capăt războiului rusesc cu Ucraina, dar oferta include multe sacrificii ucrainene.

 

Premierul Naftali Bennett i-a spus președintelui ucrainean Volodymyr Zelenksy că îi recomandă Ucrainei să accepte oferta făcută de președintele rus Vladimir Putin de a pune capăt războiului – care include multe sacrificii ucrainene – într-un apel telefonic de marți, potrivit unui oficial din guvernul ucrainean. Potrivit oficialului, Zelenksy nu a urmat sfatul lui Bennett, scrie Jerusalem Post.

Sursa a susținut că apelul telefonic a fost inițiat de Bennett. „Dacă aș fi în locul tău, m-aș gândi la viața oamenilor mei și m-aș accepta oferta”, a spus Bennett.

Răspunsul lui Zelenksy a fost scurt. “— Te aud”, a spus el, mai scrie publicaţia.

Potrivit Jerusalem Post, lui Zelenksy și oamenilor lui nu le-a plăcut sfatul.

„Bennett ne-a spus să ne predăm”, a spus oficialul. „Nu avem nicio intenție să facem acest lucru. Știm că oferta lui Putin este doar începutul”.

În ultimele două săptămâni, și mai ales după vizita lui Bennett la Moscova, biroul primului ministru și Ministerul israelian de Externe au susținut că eforturile de mediere ale Israelului îi obligă să păstreze o abordare și mai prudentă și mai echilibrată. Acest mesaj a fost transmis biroului lui Zelenksy.

Israelul a cerut Ucrainei să nu solicite mai mult ajutor militar și de apărare, deoarece o astfel de solicitare ar putea dăuna eforturilor de mediere.

Potrivit oficialului ucrainean, biroul lui Zelenksy nu vede rezultate ale medierii. El a spus că Bennett nu mediază atât de mult, ci funcționează ca o cutie poștală și doar transmite mesaje între cele două părți. Potrivit acestuia, un mediator trebuie să încerce să pună cap la cap un compromis între cele două părți și să facă propriile oferte.

„Nu avem nevoie de cutie poștală”, a spus oficialul ucrainean. “Avem destule. Dacă Bennett vrea să fie neutru și să medieze, ne-am aștepta să-l vedem desemnând pe cineva care să lucreze la asta zi și noapte și să încerce să ajungă la un compromis.”

Oficialii ucraineni cred că implicarea lui Bennett în eforturile diplomatice provine din faptul că nu dorește să adopte o poziție clară cu privire la invazia rusă, de teama că aceasta va dăuna legăturilor Israelului cu Rusia.

 

BVB | Știri BVB

IMPACT DEVELOPER & CONTRACTOR S.A. (IMP) (28/09/2022)

Informare privind strategia de dezvoltare a societatii

S.N.T.G.N. TRANSGAZ S.A. (TGN) (28/09/2022)

Hotarare CA 28.09.2022 - avizare majorare capital social incorporare rezerve

CONPET SA (COTE) (28/09/2022)

Raport conform art. 234, aliniat 1, lit. i) din Regulamentul ASF nr. 5/2018

MedLife S.A. (M) (28/09/2022)

Disponibilitate Raport Sustenabilitate 2021