Update articol:

Premierul Nicolae Ciucă a decis înființarea, organizarea și funcționarea Comitetului interministerial în domeniul energiei care va fi condus de un consilier de stat

Nicolae Ciucă Sursa foto: facebook.com

Premierul Nicolae Ciucă a decis ieri înființarea, organizarea și funcționarea Comitetului interministerial în domeniul energiei, avâbnd ca obiectiv identificarea de soluții în vederea limitării creșterii prețurilor la energie , potrivit Monitorului Oficial.

Documentul precizează: “Art. 1. — Începând cu data intrării în vigoare a prezentei
decizii se înființează Comitetul interministerial în domeniul energiei, denumit în continuare Comitetul, organism cu rol consultativ, fără personalitate juridică, având următoarea componență:
a) Cancelaria Prim-Ministrului;
b) Secretariatul General al Guvernului;
c) Ministerul Energiei;
d) Ministerul Economiei;
e) Ministerul Finanțelor;
f) Agenția Națională pentru Resurse Minerale.

Comitetul are ca obiectiv identificarea de soluții în vederea limitării creșterii prețurilor la energie.

Comitetul îndeplinește următoarele atribuții principale:
a) stabilirea cauzelor creșterii prețurilor la energie;
b) evidențierea posibilelor soluții aplicabile pe termen scurt, mediu și lung în vederea limitării creșterii prețurilor la energie.

Comitetul este condus de un consilier de stat, desemnat prin ordin al șefului Cancelariei Prim-Ministrului, în calitate de președinte. La reuniunile Comitetului, ministerele sunt reprezentate la nivel de secretari de stat, desemnați prin ordin al ministrului, iar celelalte instituții publice sunt reprezentate de conducătorii
acestora.

La reuniunile Comitetului participă, în calitate de invitați permanenți, reprezentanți ai Consiliului Concurenței, Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei, Societății Operatorul Pieței de Energie Electrică și Gaze Naturale
„OPCOM” — S.A., Bursei Române de Mărfuri — S.A., precum și reprezentanți ai producătorilor, transportatorilor și ai furnizorilor de energie, ai confederațiilor patronale și sindicale, ai structurilor asociative și ai mediului academic.

Secretariatul tehnic al Comitetului este asigurat de Cancelaria Prim-Ministrului. Comitetul își desfășoară activitatea pe baza regulamentului propriu de organizare și funcționare, pe care îl aprobă în prima ședință de lucru. Comitetul asigură informarea permanentă a prim-ministrului în legătură cu activitatea și rezultatele obținute.

BVB | Știri BVB

EVERGENT INVESTMENTS S.A. (EVER) (20/05/2022)

Notificare prag detineri/vot > 5%

S.N.T.G.N. TRANSGAZ S.A. (TGN) (20/05/2022)

Comunicat referitor tarife transport

Digi Communications N.V. (DIGI) (20/05/2022)

Optiuni pe actiuni acordate catre administratori si angajati

ROMCARBON SA (ROCE) (20/05/2022)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (20/05/2022)

Hotarare CA privind aprobarea comitetelor consultative