Update articol:
Intr-un interviu pentru HotNews:

Premierul susține în continuare renunţarea la scutirea de impozit pentru IT-iști: „Tratamentul fiscal egal al cetățenilor și firmelor este un obiectiv al guvernării noastre”

Sursa Pixabay

Premierul Ludovic Orban susţine în continuare renunţarea la scutirea de impozit pe venit acordată în prezent unor categorii de angajați din domeniul IT. „Tratamentul fiscal egal al cetățenilor și al firmelor reprezintă un obiectiv al guvernării noastre”, a declarat premierul, într-un interviu live la HotNews.ro.

„Când o vom face, o vom anunța”, a mai spus Orban legat de renunţarea la scutirea de impozit pe venit (de 10%) acordată IT-iştilor.

Și pe parcursul anului trecut, Ludovic Orban a afirmat că această facilitate nu-și mai produce efectele pentru care a fost introdusă.

În iunie, liderul PNL Ludovic Orban a spus, pentru Hotnews, că nu își retrage declarațiile privind impozitatea IT-iștilor, subliniind că este vorba despre un principiu ca toți să fie tratați egal: „Eu ce am spus nu retrag. Este vorba despre principiul echității fiscale și despre faptul că nu trebuie să existe categorii de oameni care beneficieze de avantaje, spre deosebire de ceilalți”.

Liderul PNL, Ludovic Orban, a explicat, atunci:  „Este o declarație în care am vorbit despre principiul echității fiscale, iar în acel context am făcut acea declarație. Sunt adept al echității fiscale și consider că prin orice alt principiu se pot crea privilegii pentru anumite categorii profesionale și am exemplificat cu IT-iștii. Nu am nimic cu IT-iștii, dimpotrivă, îmi doresc dezvoltarea acestui sector, dar nu este normal ca ei să fie scutiți de impozit, iar alte categorii nu. Pe principiul acesta hai să îi scutim și pe profesorii de informatică, pentru că ei îi formează pe IT-iști”.
 
El a reamintit că această măsură a fost luată în timpul guvernării Adrian Năstase, pentru a împiedica exodul IT-iștilor, spunând însă că sunt o mulțime de alte categorii profesionale care pleacă din țară.