Update articol:

Premierul ungar Viktor Orban susține declarația președintelui francez privind costul conflictului din Ucraina pentru UE

Viktor Orban Viktor Orban/ Sursa foto: Facebook
  • Pentru supraviețuirea industriei europene, este necesar să se rezolve rapid problema crizei energetice, a subliniat Viktor Orban.

Premierul ungar Viktor Orban a cerut o revizuire a sancțiunilor anti-ruse și a susținut declaraţia președintelui francez Emmanuel Macron conform cărora costul conflictului din Ucraina este diferit pentru UE și SUA, deși acestea aderă la aceleași principii, scrie TASS.

„Președintele Emmanuel Macron are dreptate: costul războiului Rusia-Ucraina nu este același de ambele maluri ale Atlanticului. Dacă vrem ca industria europeană să supraviețuiască, trebuie să abordăm rapid criza energetică europeană. Este timpul să re- evaluează sancțiunile”, a scris Orban pe Twitter.

Pe 4 decembrie, într-un interviu acordat postului de televiziune CBS, Macron a declarat că Bruxelles-ul și Washingtonul plătesc un preț diferit pentru situația din Ucraina. El a mai spus că consumatorii din țările UE sunt nevoiți să plătească prețuri mari pentru energia furnizată din Statele Unite, ceea ce afectează negativ relațiile și competitivitatea țărilor europene.

BVB | Știri BVB

VRANCART SA (VNC) (31/05/2023)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)

SIF HOTELURI SA (CAOR) (31/05/2023)

Act aditional promisiune bilaterala vanzare cumparare Eurohotel Baia Mare

C.N.T.E.E. TRANSELECTRICA (TEL) (31/05/2023)

Solicitare completare ordine de zi AGA din data de 19/20 iunie 2023

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (31/05/2023)

Nuclearelectrica inclusa in indicii MSCI Frontier Markets

ALRO S.A. (ALR) (31/05/2023)

Grupul ALRO si AZERALUMINIUM au semnat un memorandum de intelegere