Update articol:

Presa greacă continuă să ne laude: “Pompierii români sunt cu secole înaintea noastră în ceea ce priveşte stingerea incendiilor”; “Pe unde trec pe aici românii cu maşinile lor, iese lumea şi îi aplaudă”

Presa greacă, dar şi cetăţenii greci, continuă să îi laude pe pompierii români care ajută la stingerea incendiilor în Grecia.

Rador a făcut revista presei cu aceste elogii pe care le redăm mai jos:

Sub titlul ”Aliaţi străini în lupta cu flăcările – Germania cea înceată şi … surprinzătorii români”, publicaţia  I Efimerida scrie: ”Cum au sosit în Evia, pompierii români au ridicat peste noapte un cartier general cu alimentare proprie și logistică. Apoi au cartografiat cu dronele drumurile forestiere, au calculat direcția vântului și au pus în funcţiune o comunicare internă de ultimă generație”.

La fel de elogios, cotidianul Ethnos notează: ”Oamenii aceştia sunt cu secole înaintea noastră în ceea ce priveşte stingerea incendiilor. Sunt instruiți pentru orice situație posibilă, au dezvoltat metode pe care le găsești doar în batalioanele militare care acționează pe câmpurile de luptă și înfruntă focul pe măsură: nu ca pe un fenomen natural, ci ca pe un adversar, prin urmare, pun în aplicare tactici pentru a-l bloca”.

Cotidianul central KATHIMERINI a publicat:  „Ne-au ajutat grozav de mult băieţii care au venit din România şi Ucraina şi au intrat în interiorul zonei cuprinse de flăcări. Au muncit fără întrerupere până când au pus focul sub control”, a declarat viceprimarul din acea zonă. „Dacă nu ar fi fost ei, am fi alergat încă după flăcări. Ne simţim îndatoraţi. Ne-au învățat multe”, a mai adăugat oficialul elen.

”Solidaritatea popoarelor a strălucit încă o dată, chiar şi în peisajul sumbru al incendiilor din acest an”, remarcă la rândul său publicația TA NEA, și continuă: ”Un exemplu luminos îl reprezintă ajutoarele trimise în Grecia de România. Pompierii români au devenit subiect de discuţie pe reţelele de socializare datorită pregătirii lor impecabile şi a eficacităţii lor. În multe cazuri, descrierea cu privire la modul în care acţionează ajunge la limita mitului, dar chiar dacă există inexactităţi sau elemente de exagerare, realitatea este una: pompierii români îşi pun viaţa în pericol pentru a salva pădurile Greciei. Pe unde trec pe aici românii cu maşinile lor, iese lumea şi îi aplaudă”.

Un internaut a scris pe Twitter: ” Vin românii şi ne iau focurile”, altul a postat: “Voi pleca în munţi. Ai României, pentru că de la ai noştri ne-am luat adio. Oricum în fiecare vară mergeam la Braşov. Este timpul să merg mai la nord spre Cluj Napoca. Şi spunem că sunt nebuni aceşti români. Au şi parcuri întinse (de-adevăratelea, nu 5 copaci) chiar în mijlocul oraşelor”.

Altul a scris: “Dacă pompierii români vor să stea aici în fiecare vară le oferim gratuit camere în Halkidiki, pe primul sau al doilea braţ”.

Potrivit ETHNOS, insula Thassos oferă vacanţe gratuite pentru pompierii români care ajută la stingerea incendiilor. Organizarea găzduirii lor se va realiza în colaborare cu şeful biroului din România al Organizaţiei Elene a Turismului şi cu Consulatul României la Salonic.

În semn de recunoştinţă pentru ajutorul dat la stingerea incendiilor din Grecia, un pompier grec a oferit drapelul ţării sale unui pompier român.

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă  a anunţat în această dimineaţă: 

🇷🇴🇪🇺🇬🇷Misiunile pompierilor români continuă în insula Evia
În cea de-a treia zi, salvatorii acționează pentru stingerea incendiilor din zona Spathari, intervenția asigurându-se cu 6 mașini de stingere, 2 cisterne și 1 dronă. Totodată, similar zilelor trecute, șase pompieri vor avea misiunea de a asigura alimentarea autospecialelor cu apă, precum și crearea de culoare pentru limitarea propagării incendiilor, cu ajutorul drujbelor.
Încă de la sosirea colegilor noștri în zonă, una dintre activitățile derulate cu prioritate a constat în identificarea surselor de apă (hidranți, lac, râu/pârâu) pentru alimentarea mașinilor de stingere.
O situație deosebită a fost întâlnită ieri seară când, la retragerea echipajelor în bază, a fost observat un incendiu pe vârful unui deal abrupt. Au fost executate recunoașteri cu o dronă și cu un autoturism cu capabilități off-road, nefiind identificat niciun traseu care să permită apropierea de focare. Având în vedere configurația terenului, precum și vizibilitatea scăzută (noapte), pompierii s-au retras spre bază în jurul orei 24.00. În această dimineață, pentru a avea o imagine de ansamblu, colegii noștri efectuează o recunoaștere din aer a zonei respective, cu ajutorul dronei.
În tot acest timp, se menține o legătură permanentă cu ofițerul elen delegat în asistarea și buna desfășurare a întregii misiuni derulate de salvatorii români.
Având în vedere temperaturile ridicate și condițiile de lucru, pentru a evita suprasolicitarea personalului, schimbarea turei este planificată să se realizeze la 6 ore”.

 

În semn de recunoştinţă, un pompier grec a dăruit drapelul ţării sale unui pompier român: “Ți-l ofer din toată inima, pentru că voi ne-ați câștigat inimile”

 

Presa greacă: Pompierii români de pe altă planetă; “practica pompierilor români – o oglindă a unei țări dezvoltate și nu una subdezvoltată, așa cum mulți o văd”

BVBStiri BVB

ALRO S.A. (ALR) (15/10/2021)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (15/10/2021)

Convocare AGEA pentru data de 8 decembrie 2021

SIF TRANSILVANIA S.A. (SIF3) (15/10/2021)

Act aditional la contract de credit

ALRO S.A. (ALR) (15/10/2021)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)