Update articol:

Presa ucraineană şi CNN raportează explozii în mai multe oraşe, printre care Kiev, Kramatorsk, Mariupol și Odesa

În această dimineaţă s-au auzit explozii la Kiev, Kramatorsk, Odesa, Harkov și Berdiansk, transmite agenția UNIAN , potrivit Ria Novosti.

„Joi, 24 februarie, dimineața devreme, după ora 5:00 (după ora 6:00 ora Moscovei), s-au auzit explozii în mai multe orașe, printre care și Kiev. La Kramatorsk au fost semnalate cel puțin patru explozii, o explozie puternică în Odesa, Harkov, Berdyansk, dar şi bombardamente puternice în Donbass”, se arată în mesaj.

 

 

De asemenea, s-au auzit explozii și în Capitală. „Între timp, există rapoarte despre explozii și împușcături în apropierea aeroportului Boryspil”, a spus agenția.

Anterior, corespondentul CNN din Harkiv, Clarissa Ward, a raportat că a auzit o serie de explozii.

Reporterii CNN din capitala Ucrainei au spus că au auzit explozii dinspre est în direcția aeroportului internațional al orașului. Utilizatorii rețelelor de socializare au raportat că au auzit mai multe explozii în zona Boryspil din estul capitalei, unde aeroportul internațional este situat la aproximativ 25 de kilometri (15 mile) de oraș. CNN nu a confirmat că aeroportul a fost vizat.

Harkiv: O echipă CNN din al doilea oraș ca mărime al Ucrainei, în nord-estul țării, a auzit un „flux constant de explozii puternice”.

Kramatorsk: Două persoane din orașul de est, situat la aproximativ 120 de kilometri (75 de mile) nord de Donețk, ținut de separatiști, au declarat pentru CNN că au auzit cel puțin două explozii masive.

Dnipro: Un locuitor al orașului central a declarat pentru CNN că au auzit „câteva explozii”.

Mariupol: Doi rezidenți au declarat pentru CNN că au auzit explozii la est de oraș, care este situat în sud-estul țării.

Odesa: O echipă CNN din orașul-port de la Marea Neagră a auzit două grupuri de explozii la aproximativ 20 de minute.

Zaporizhzhia: O echipă CNN din orașul de sud-est a spus că a auzit cel puțin o explozie foarte îndepărtată.

În plus, o echipă CNN din orașul rus Belgorod, la aproximativ 80 de kilometri (50 de mile) nord de Harkov, a spus că a auzit un flux regulat de bufnituri care sunau ca un foc de artilerie.

Preşedintele Vladimir Putin a anunţat o operaţiune militară în Ucraina; Liderul de la Kremlin a cerut armatei ucrainene “să depună armele”: “Responsabilitatea pentru orice vărsare de sânge va fi pe conştiinţa regimului ucrainean”

 

 

BVB | Știri BVB

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (24/06/2022)

Finalizarea ofertei publice de cumparare

TERAPLAST SA (TRP) (24/06/2022)

Desemnare agent de plata pentru dividende 2021

C.N.T.E.E. TRANSELECTRICA (TEL) (24/06/2022)

Acceptare mandate membri provizorii Directorat

PURCARI WINERIES PUBLIC COMPANY LIMITED (WINE) (24/06/2022)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (24/06/2022)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)