Update articol:

Președinte Microsoft: Viața așa cum este descrisă de George Orwell în ‘1984’ „ar putea avea loc în 2024”

Brad Smith microsoft

Viața așa cum este descrisă de George Orwell în ‘1984‘ „ar putea avea loc în 2024” dacă legiuitorii nu protejează publicul împotriva inteligenței artificiale (AI), a avertizat Brad Smith, președintele Microsoft, potrivit BBC.

Vorbind la Panorama BBC, Brad Smith a spus că va fi „dificil să ținem pasul” cu tehnologia care avansează rapid.

Emisiunea a pus în discuție utilizarea tot mai mare a inteligenței artificiale de către China pentru a-și monitoriza cetățenii. Criticii se tem că dominația statului în acest domeniu ar putea amenința democrația.

“Dacă nu adoptăm legile care vor proteja publicul în viitor, tehnologia va lua avânt și va fi foarte dificil să recuperăm”, a spus dl Smith.

„Îmi amintesc în permanență de lecțiile lui George Orwell din cartea sa 1984. Știți că povestea fundamentală … era despre un guvern care putea vedea tot ceea ce făcea toată lumea și auzi tot ceea ce lumea spunea tot timpul.

Ei bine, asta nu s-a întâmplat în 1984, dar dacă nu suntem atenți, s-ar putea întâmpla în 2024”.

AI în China

În anumite părți ale lumii, realitatea se aseamănă din ce în ce mai mult cu peisajul acela științifico fantastic, a adăugat el.

Ambiția Chinei este de a deveni lider mondial în AI până în 2030 și mulți consideră că capacitățile sale sunt mult dincolo de ale UE.

În 2019, China a depășit SUA la numărul de brevete garantate de instituțiile academice pentru inovație în tehnologiile AI. 54% din cele 770 de milioane de camere CCTV din lume se află în China, potrivit cercetărilor efectuate de Comparitech.

Eric Schmidt, fostul director executiv Google, care este acum președintele Comisiei Naționale de Securitate a Inteligenței Artificiale din SUA, a avertizat că înfrângerea Chinei în AI este imperativă.

„Suntem într-un conflict strategic geopolitic cu China”, a spus el: „Modul de a câștiga este să ne organizăm resursele împreună pentru a avea strategii naționale și globale pentru ca democrațiile să câștige în AI.

Dacă nu o vom face, ne vom uita la un viitor în care ni se vor impune alte valori.”

Dr. Lan Xue, care sfătuiește guvernul chinez, a declarat că recunoașterea facială s-ar putea dovedi „extrem de utilă” în identificarea persoanelor din întrunirile în masă dacă există un „accident major”.

“China într-adevăr a făcut progrese uriașe în dezvoltarea tehnologiei”, a adăugat dr. Xue. „[SUA] consideră că aceasta este o amenințare … și au vrut să înceapă acest Război Rece cu privire la tehnologie.”

Deși China are „diferențe uriașe” în ceea ce privește valorile și politica sa, „viziunea asupra lumii a țării nu este convergența, ci coexistența”, a declarat dr. Keyu Jin, profesor asociat la London School of Economics. “China nu caută să-și exporte valorile”, a adăugat ea.

Proiectul Maven

Dr. Schmidt a devenit consilier al Pentagonului în 2016, păstrând în același timp o funcție de președinte executiv al Alphabet, compania mamă a Google.

În anii următori, Google a început un contract cu Pentagonul, permițându-i să folosească unele dintre tehnologiile sale de recunoaștere a imaginii ca parte a unui proiect militar.

Project Maven a folosit învățarea automată pentru a distinge oamenii și obiectele din videoclipurile cu drone.

„La acea vreme, Maven era … o modalitate de a înlocui ochii umani cu o viziune automată pentru filmările cu drone care erau folosite în diferitele conflicte arabe”, a spus dr. Schmidt. „Am considerat că utilizarea acestei tehnologii este un lucru pozitiv pentru securitatea națională și un parteneriat bun pentru Google.”

Dar proiectul a primit critici de la angajații Google care și-au dat demisia și au formulat petiții împotriva proiectului.

„Google nu ar trebui să fie implicat în afacerea războiului”, a declarat inginerul de software Laura Nolan, care a demisionat în 2018, când a descoperit natura proiectului la care lucra Google: „M-am cam simțit de parcă aș avea sânge pe mâini.”

Ea a susținut că tehnologia ar putea fi utilizată în deciziile de atac viitoare.

Dar Google a spus că AI-ul său va fi utilizat numai în scopuri neofensive, înainte de a se retrage complet din Project Maven în iunie 2018. Dr. Schmidt a spus că „tehnica care ar putea ajuta armata să ia deciziile corecte este un„ lucru bun ”.

Cursa înarmării AI

Dar Departamentul Apărării continuă să caute parteneriate în Silicon Valley, în încercarea de a câștiga cursa mondială a armamentelor AI.

Seth Moulton, președintele Task Force-ului pentru Viitorul Apărării din SUA, îndeamnă companiile tehnologice să sprijine Departamentul Apărării.

“Pentru că suntem într-o cursă, pentru că suntem în această competiție, la asta se rezumă cu adevărat”, a spus el: „Vrei să ne ajuți să câștigăm această cursă sau vei fi esențial împotriva noastră? China nu are același sistem de guvernare ca noi. Cursa înarmării AI ar putea duce la conflicte cu China? Absolut.”

Dr. Xue a fost de acord că există potențialul conflictului: „Dar nu este inevitabil – SUA și China ar trebui să colaboreze cu adevărat pentru a preveni acest lucru.”

BVBStiri BVB

MECANICA FINA SA (MECE) (23/07/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

IMPACT DEVELOPER & CONTRACTOR S.A. (IMP) (23/07/2021)

Raport conf. art. 92 ind. 3 Legea 24/2017

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (23/07/2021)

Prelungire credit overdraft - Dendrio Solutions

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (23/07/2021)

Solicitare completare ordine de zi AGA 11.08.2021