Update articol:

Preşedintele AAAS, despre UCM Reşiţa: Dacă planul de reorganizare nu se aprobă, impactul social va fi devastator pentru oraş

Planul de reorganizare al societăţii UCM Reşiţa prevede parţial o vânzare de active către Hidroelectrica, o soluţie care ar putea să salveze cele 700 locuri de muncă, să creeze altele noi şi să o reintroducă într-un circuit economic cu potenţial intern, comunitar şi internaţional, a afirmat preşedintele Autorităţii pentru Administrarea Activelor Statului (AAAS), Ionuţ – Cătălin Stancu, în cadrul unei întâlniri oficiale cu primarul municipiului Reşiţa, Ioan Popa.

Potrivit unui comunicat al AAAS, remis joi AGERPRES, cei doi oficiali s-au întâlnit pentru a discuta situaţia uzinei UCM Reşiţa. Întâlnirea a avut loc cu ocazia invitaţiei lansate de subprefectul judeţului Caraş – Severin, Andrei Plujar. La discuţie a participat şi directorul general al UCM Reşiţa, Cosmin Ursoniu, care deţine şi funcţia de administrator special al societăţii.

“Scopul meu, în calitate de preşedinte al Autorităţii pentru Administrarea Activelor Statului, este să mă implic activ în redresarea UCM Reşiţa, prin susţinerea unui plan de reorganizare adaptat uzinei şi care să ţină cont de realităţile economice. Nu sunt de acord cu faptul că singura opţiune pentru UCM Reşiţa este falimentul. Eu cred că poate fi salvată. Dacă planul de reorganizare nu se aprobă, impactul social va fi devastator pentru oraşul Reşiţa. Din acest motiv, în calitate de reprezentant al creditorului majoritar al uzinei, am vrut să discut şi cu reprezentantul Primăriei Reşiţa care este un creditor bugetar important, să analizăm cu deosebită atenţie planul de reorganizare propus şi, în cel mai scurt timp, să luăm o decizie cu privire la aprobarea acestuia”, a menţionat şeful AAAS.

Potrivit acestuia, planul de reorganizare prevede parţial o vânzare de active către Hidroelectrica.

“Din punctul meu de vedere, este o soluţie care ar putea să salveze cele 700 locuri de muncă, să creeze altele noi şi să reintroducă UCM Reşiţa într-un circuit economic cu potenţial intern, comunitar şi internaţional, capabilă să facă faţă cerinţelor actuale ale pieţei”, a susţinut Stancu.

Complexul Industrial Reşiţa a fost fondat în 3 iulie 1771 prin darea în exploatare a primelor furnale şi forje şi reprezintă cea mai veche unitate industrială din România şi una din cele mai vechi din Europa.

Cu 40 de ani înaintea uzinelor germane Krupp sau MAN sau a fabricilor Skoda, Uzinele Reşiţa încep producţia industrială: aparatură pentru sistemul hidroenergetic, locomotive cu abur, poduri metalice feroviare şi rutiere, compresoare de aer industrial, motoare şi generatoare electrice, macarale, utilaje petroliere, armament, motoare diesel sau navale.

UCM Reşiţa, continuatoarea activităţii sectorului de construcţii de maşini din complexul industrial Reşiţa, aşa cum este cunoscută astăzi, are 250 de ani de experienţă în construcţia de maşini, în transporturi, energie, industrie metalurgică şi chimică.

Uzina a acumulat în timp, o cultură aparte şi a ajuns la o reputaţie deosebită bazată pe tradiţie, competenţă, calitate, reprezentând un simbol al oraşului Reşiţa.

BVB | Știri BVB

SIMTEL TEAM (SMTL) (13/12/2024)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

AQUILA PART PROD COM (AQ) (13/12/2024)

Convocare AGA O & E 21/22.01.2025 Achizitie Kitax

Sphera Franchise Group (SFG) (13/12/2024)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014