Update articol:

Președintele ASF anunță un amplu proces de reorganizare; Marcu: Nu mai vreau birocrație în această instituție; Angajații trebuie să se adapteze la nevoile pieței

Nicu Marcu, preşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară

Președintele Autorității de Supraveghere Financiară, Nicu Marcu, a anunțat, azi, că va demara un amplu proces de reorganizare a instituției. El a spus că nu mai dorește birocrație și că angajații trebuie să se adapteze la nevoile pieței. El a vorbit în cadrul evenimentului de lansare a Raportului privind stabilitatea piețelor financiare nebancare – semestrul II 2020.


Întrebat despre evaluarea riscurilor venite din interiorul instituției, respectiv al angajaților, Nicu Marcu a spus: “Autoritatea trebuie să fie transparentă și deschisă total către investitori și consumatori.

Nu mai doresc birocrație în această instituție. Nu sunt promotorul concedierii oamenilor. Fiecare om are șansa lui să muncească, dar lucrurile se schimbă dacă nu performează la locul de muncă”.

Refertor la procesul de reorganizare anunțat, Nicu Marcu a spus: ”Conducerea colectivă a autorității a împuternicit un grup de lucru, format din angajați, să faca o analiză în ce privește atât resursa umană, cât și resursa materială și investițională a autorității. În funcție de această analiză, vor fi luate măsuri.

Autoritatea trebuie să fie în pas cu vremurile. Nu putem fi blocați în timp, pentru că așa ne-am obișnuit.

Sunt oameni profesioniști (n.n. în ASF), dar trebuie să se adapteze la vremuri și la nevoile pieței, pentru că, altfel, Autoritatea va pierde. Nu îmi permit ca Autoritatea să piardă, sub conducerea mea.

Autoritatea se va reforma. Într-un timp extrem de scurt, veți vedea rezultatele acestor reforme.”

 

 

Financial Intelligence a anunțat, în premieră, că Ciprian Copariu a părăsit postul de Director Direcţia Emitenţi din Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), la începutul lunii, cu acordul părților.

Postul de Director Direcţia Emitenţi din ASF va fi ocupat prin concurs, iar, până atunci, Oana Ștefănoiu a fost delegată interimar pe post.

BVBStiri BVB

ELECTROARGES SA (ELGS) (25/01/2021)

Calendar Comunicare Financiara 2021

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (25/01/2021)

Notificare rascumparare actiuni proprii 18 - 22 ianuarie 2021

BURSA DE VALORI BUCURESTI SA (BVB) (25/01/2021)

Document informare - alocare actiuni BVB

SIF MUNTENIA S.A. (SIF4) (25/01/2021)

Autorizare ASF - Schimbare in conducerea executiva a administratorului SIF4