Update articol:

Preşedintele Chinei a inaugurat cel mai lung pod maritim din lume (video)

Preşedintele Chinei  Xi Jinping a deschis, astăzi, unul dintre cele mai lungi poduri din lume, în timpul unui turneu în sudul Chinei, eveniment considerat de unii ca fiind o ocazie pentru Beijing să-și reafirme angajamentul față de liberalizarea economică, potrivit Reuters.

Sursa: South China Morning Post

Secţiunea de pod are o lungime de 35 de km la care se adaugă un tunel de 6,7 km și a costat aproximativ 20 de miliarde de dolari. Construirea  podului a durat şapte ani şi au contribuit experţi din Marea Britanie, SUA, Elveţia, Japonia şi Olanda. Potrivit oficialilor chinezi, 18 oameni au murit pe șantier.

Podul va lega centrul financiar al Hong Kong-ului de zonele de vest relativ mai puțin dezvoltate ale Deltei Pearl River din provincia Guangdong, precum și fosta colonie portugheză și centrul de jocuri de noroc din Macao. Podul va reduce la jumătate durata traversării între China, Macao şi Hong Kong.

Vizita lui Xi în Guangdong a fost învăluită în secret, presa de stat menționând foarte puțin despre itinerariul liderului înainte să apară la inaugurarea oficială a podului.

Unii observatori consideră că turneul lui Xi în sud este  simbolic, aniversând  40 de ani de la începutul reformelor Chinei, când țara a început o transformare de la o economie planificată central la o piață cu “caracteristici chinezești”.

BVB | Știri BVB

PURCARI WINERIES PUBLIC COMPANY LIMITED (WINE) (20/05/2024)

Disponibilitate vot on-line AGA 22.05.2024

AQUILA PART PROD COM (AQ) (20/05/2024)

Inregistrare teleconferinta rezultate financiare interimare T1 2024

ROMCARBON SA (ROCE) (20/05/2024)

Volum actiuni Premier Energy PLC subscrise

Premier Energy PLC (PE) (20/05/2024)

Notificare WOOD & COMPANY FINANCIAL SERVICES - rezultate oferta publica initiala de vanzare de actiuni emise de Premier Energy PLC