Update articol:

Preşedintele Fondului de Investiții al Inițiativei celor Trei Mări – discuţii cu Transgaz privind posibile finanţări pentru investiţii în infrastructura de gaze naturale 

Beata Daszyńska-Muzyczka, președinte al Consiliului de administrație al Bank Gospodarstwa Krajowego, Banca Națională de Dezvoltare a Poloniei și președinte al Consiliului de Supraveghere al Fondului de Investiții al Inițiativei celor Trei Mări, s-a întâlnit ieri, la Bucureşti, cu Ion Sterian, directorul general Transgaz. Cu această ocazie, s-a discutat despre posibile finanţări pentru investiţii în infrastructura de gaze naturale în România.

În luna mai a anului trecut, “Transgaz” a semnat, la Davos, un acord privind foaia de parcurs cu Fondul de Investiții al Inițiativei celor Trei Mări S.A. SICAV-RAIF (“3SIIF”, un fond comercial dedicat investițiilor în infrastructura din Europa Centrală și de Est, pentru a colabora în ceea ce privește construirea unei infrastructuri, noi, planificate, de gaze naturale în România.

Având în vedere rezervele interne extinse de petrol și gaze naturale ale României, se anticipează că investițiile suplimentare în infrastructura de transport al gazelor naturale vor stimula dezvoltarea economică în regiune, sprijinind în același timp securitatea energetică europeană și tranziția energetică în regiunea celor Trei Mări.

Acordul privind foaia de parcurs se bazează pe Termenii de Referință conveniți anterior în vederea dezvoltării în comun a unui număr de proiecte de infrastructură de gaze naturale pregătită pentru hidrogen în România (“Proiecte”), prin intermediul unor noi societăți mixte de proiect (“SM”) deținute de Transgaz și 3SIIF. Valoarea totală a proiectelor se estimează a fi de până la 626 milioane Euro și, după finalizare, acestea vor fi vândute către Transgaz. De îndată ce proiectele vor fi vândute către Transgaz, Transgaz va deține și va opera activele Proiectelor în conformitate cu legislația română aplicabilă.

3SIIF este un fond comercial dedicat investițiilor în infrastructura din Europa Centrală și de Est (“ECE”).  Fondul va investi în infrastructura energetică, de transport și digitală din statele membre ale Uniunii Europene (“UE”) din ECE care se învecinează cu Marea Baltică, Marea Adriatică și Marea Neagră, unde cererea de investiții comerciale pe termen lung în infrastructura națională este printre cele mai mari din UE. Regiunea celor Trei Mări cuprinde 12 state membre ale UE din Europa Centrală și de Est care se învecinează cu Marea Baltică, Marea Adriatică și Marea Neagră.

 

BVB | Știri BVB

S.N.T.G.N. TRANSGAZ S.A. (TGN) (02/06/2023)

Fitch confirma Ratingul BBB- cu perspectiva stabila

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (02/06/2023)

Demersuri privind vanzarea pachetului de actiuni detinut la IAMU S.A.

Banca Transilvania TURBO LONG 10/1.77/1.82 (EBTLVTL19) (02/06/2023)

Notificare Erste Group Bank AG - EBTLVTL19 este sold-out