Update articol:

Preşedintele Parlamentului European a intrat în carantină voluntară la domiciliul din Bruxelles ca măsură de precauţie, după ce a fost în Italia

Sursa foto: Twitter

Preşedintele Parlamentului European, italianul David Sassoli, a anunţat marţi că a intrat în carantină voluntară la domiciliul său din Bruxelles ca măsură de precauţie în contextul răspândirii coronavirusului.

Acesta a spus într-un comunicat de presă al Parlamentului European: “Având în vedere cele mai recente evoluţii din Italia, Parlamentul European și-a actualizat măsurile de protecție a sănătății, asigurând în același timp activitatea legislativă, bugetară și organele interne ale Parlamentului. Parlamentul este capabil să voteze etapele următoare pentru a face față COVID-19.

Noul dispozitiv introdus de guvernul italian extinde zona protejată la întregul teritoriu naţional. Acest lucru are consecinţe importante asupra activităţilor eurodeputaţilor italieni. Din acest motiv, după ce am fost în Italia în weekend, am decis ca măsură de precauţie să urmez măsurile indicate şi să îmi exercit funcţia de preşedinte de la locuinţa mea din Bruxelles, respectând cele 14 zile prevăzute de protocolul de sănătate. COVID-19 ne obligă pe toţi să fim responsabili şi precauţi. Este un moment delicat pentru toţi”.

Sassoli a adăugat că Parlamentul European va continua să îşi exercite îndatoririle”.
“Niciun virus nu poate bloca democraţia”, a încheiat el.

Sesiunea plenară din această săptămână a Parlamentului European este scurtată la o zi şi jumătate (luni şi prima parte a zilei de marţi), faţă de patru zile în mod normal, potrivit Agerpres, din cauza temerilor legate de răspândirea epidemiei de coronavirus. 

BVBStiri BVB

BANCA TRANSILVANIA S.A. (TLV) (23/10/2020)

Informare Depozitarul Central - structura sintetica la 16.10.2020

VRANCART SA (VNC24) (23/10/2020)

Rata dobanda cupon nr. 16

VES SA (VESY) (23/10/2020)

Neintrunire cvorum AGA O & E 22.10.2020

PRIMARIA ORASULUI ORAVITA (ORV27) (23/10/2020)

Informare - plati restante aferente emisiunilor de obligatiuni emise de Primaria Oravita & calcul rata dobanda pentru cuponul 26