Update articol:

Preşedintele rus i-a recomandat omologului său turc vaccinul Sputnik V

Vladimir Putin Recep Tayyip Erdogan Sursa foto: en.kremlin.ru

Preşedintele rus Vladimir Putin i-a recomandat miercuri omologului său turc Recep Tayyip Erdogan să folosească vaccinul Sputnik V pentru următorul rapel împotriva COVID-19, în timp ce preşedintele turc i-a mărturisit că a folosit Pfizer, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Cei doi lideri s-au reunit pentru negocieri la Soci, staţiune la malul Mării Negre, în reşedinţa liderului de la Kremlin.

Putin, care tocmai a ieşit dintr-o perioadă de izolare de două săptămâni după detectarea mai multor cazuri de infecţii cu COVID-19 în rândul colaboratorilor săi, a declarat că nu a fost contaminat după ce a petrecut o zi întreagă cu un consilier infectat.

”Am un nivel ridicat de anticorpi. Slavă Domnului că sunt norocos”, a afirmat Putin, în vârstă de 68 de ani, în cadrul unei întrevederi cu Erdogan care a avut loc în afara vilei, potrivit imaginilor difuzate de preşedinţia rusă.

”Data viitoare când trebuie să vă revaccinaţi, faceţi-o la timp cu Sputnik”, a continuat Vladimir Putin. Preşedintele turc, în vârstă de 67 de ani, i-a răspuns că a primit deja un rapel cu vaccinul Pfizer.

”Atunci, data viitoare”, a răspuns liderul rus.

În aceeaşi zi, Rusia, cea mai afectată ţară din Europa de la începutul pandemiei, a înregistrat un al doilea record consecutiv de decese zilnice cauzate de coronavirus, cu 857 de morţi.

Din iunie, ţara se confruntă cu un val epidemic legat de varianta Delta, mai contagioasă.

Vaccinarea, pe fondul neîncrederii cu privire la asigurările date de autorităţi, rămâne lentă în pofida conceperii a patru vaccinuri naţionale, între care Sputnik V. Potrivit unor date furnizate de site-ul Gogov, până în prezent doar 28,8% din populaţia rusă este complet vaccinată.

Pentru a menţine o economie fragilă, autorităţile ruse refuză să adopte măsuri sanitare de izolare, notează AFP.

BVB | Știri BVB

PRIMARIA ORASULUI NAVODARI (NAV27) (25/10/2021)

Plata cuponului 25 si rambursare rata principal 25 & calcul rata dobanda pentru cuponul 26

PRIMARIA ORASULUI SIRET (SRE28) (25/10/2021)

Plata cuponului 25 si rambursare rata principal 24 & calcul rata dobanda pentru cuponul 26

Erste Group Bank AG (EBS) (25/10/2021)

Notificare - detineri > 4%

PURCARI WINERIES PUBLIC COMPANY LIMITED (WINE) (25/10/2021)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 18 - 22 octombrie 2021