Update articol:

Preşedintele rus Vladimir Putin susţine că Ucraina este ”sub controlul” Occidentului

Vladimir Putin Sursa foto: en.kremlin.ru

Preşedintele rus Vladimir Putin l-a acuzat miercuri pe omologul său ucrainean, Volodimir Zelenski, că a cedat ţara sa occidentalilor, ceea ce face, potrivit lui, dificilă o eventuală întrevedere între ei doi, informează AFP, potrivit Agerpres.

“La ce bun să mă întâlnesc cu Zelenski dacă el şi-a abandonat ţara unui control total din străinătate?”, a declarat Putin în cadrul discuţiei anuale cu cetăţenii ruşi, numită Linia directă.

“Problemele-cheie, vitale pentru Ucraina, nu sunt soluţionate la Kiev, ci la Washington. Şi într-o oarecare măsură la Paris şi Berlin”, a continuat preşedintele rus.

Cu toate acestea, Vladimir Putin a precizat că nu ar refuza o întrevedere cu Zelenski, însă “trebuie ştiut despre ce s-ar putea discuta”.

Relaţiile dintre Ucraina şi Rusia sunt foarte tensionate după instalarea autorităţilor pro-occidentale la Kiev, în 2014, urmată de anexarea Peninsulei Crimeea de către Moscova şi de un război în est între armata ucraineană şi separatiştii proruşi, război care s-a soldat până acum cu 13.000 de morţi.

La sfârşitul lui aprilie, liderul ucrainean i-a propus lui Vladimir Putin o întrevedere în zona de conflict, în condiţiile în care o escaladare a violenţelor pe front şi exerciţii militare ruse lângă frontiera ucraineană suscitaseră noi tensiuni.
Putin i-a răspuns că va accepta să-l primească pe omologul său la Moscova, “în orice moment”, dar că un summit în zona de conflict ar trebui să includă şi reprezentanţi ai separatiştilor, ceea ce Kievul refuză.

Zelenski l-a acuzat la mijlocul lui iunie pe preşedintele rus că “întârzie” o posibilă întrevedere.

Miercuri, Vladimir Putin a reiterat că nu consideră poporul ucrainean “neprietenos”. “Nu este cazul, noi formăm un tot întreg. Însă liderii (ucraineni) sunt neprietenoşi, aceasta este evident”, a afirmat el.

BVB | Știri BVB

SIF TRANSILVANIA S.A. (SIF3) (08/12/2021)

Reluare tranzactionare ora 16:00 - conform Codului BVB - operator de piata reglementata (Titlu II - art. 115 si Titlu III - art. 6) - Decizia ASF nr. 1529/08.12.2021 - aprobare document oferta publica de cumparare actiuni SIF3

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (08/12/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

CARBOCHIM S.A. (CBC) (08/12/2021)

Convocare AGAE 05/06.01.2022 Versiune in limba Engleza

SSIF BRK FINANCIAL GROUP SA (BRK) (08/12/2021)

Hotararea Consiliului de Administratie - 7 decembrie 2021

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (08/12/2021)

Hotarari AGEA din data de 8 decembrie 2021