Update articol:

Președintele Trump are “așteptări scăzute” pentru întâlnirea cu Putin

Președintele american Donald Trump a declarat că are așteptări slabe pentru summitul de luni cu șeful de la Kremlin, Vladimir Putin. Întâlnirea, care se desfăşoară într-unul dintre cele mai importante momente pentru Occident de la căderea Uniunii Sovietice din 1991, i-a alarmat pe unii din aliații NATO care se tem că Vladimir Putin ar putea cădea la o înțelegere care subminează alianța transatlantică condusă de SUA.

Trump, care se pregătește pentru summitul de mâine la clubul de golf Trump Turnberry de pe coasta de vest a Scoției, a declarat într-un interviu pentru CBS că “nimic rău” nu va ieși din summitul cu Vladimir Putin. “Merg la summit cu aşteptări reduse”, a declarat astăzi Donald Trump pentru CBS.
Departamentul American de justiţie a anunţat, vineri, că doisprezece agenţi ai serviciilor de informaţii ale Rusiei au fost inculpaţi pentru piratarea calculatoarelor Partidului Democrat american înaintea scrutinului prezidenţial din SUA din noiembrie 2016.

Trump a declarat, în repetate rânduri, că ancheta privind interferențele rusești în alegerile americane din 2016 din SUA – pe care le-a catalogat o “vânătoare de vrăjitoare” – îi îngreunează încheierea unor înțelegeri substanțiale cu Moscova.
Unele oficialităţi americane au încercat că reducă aşteptările cu privire la acest summit, încercând să spună că este vorba doar de o reuniune bilaterală, având în vedere că nu sunt aşteptate realizări concrete majore.
“Nu este un summit”, a declarat Jon Huntsman, ambasadorul Statelor Unite în Rusia, moderatorului Chuck Todd, de la NBC, adăugând: “Este o întâlnire …şi o încercare de a vedea dacă putem să dezamorsăm puţin conflictul şi relaţia de acum”.

• Bolton: “E greu de crezut că Putin nu ştia despre amestecul Rusiei în alegerile americane”

John Bolton, consilierul pe probleme de securitate naţională al preşedintelui american Donald Trump, a declarat că îi este “greu să creadă” că preşedintele rus Vladimir Putin nu a ştiut nimic despre amestecul rus în alegerile prezidenţiale din SUA din 2016, potrivit informaţiilor din presa internaţională.
Bolton a declarat pentru ABC: “Unul dintre obiectivele acestui summit este ca preşedintele Trump să-l poată privi în ochi pe preşedintele Putin şi să-l întrebe despre acest lucru”.
De asemenea, acesta a precizat că Statele Unite ale Americii nu caută
rezultate finale concrete de pe urma întrevederii dintre preşedintele american Donald Trump şi Vladimir Putin: “Am cerut, iar ruşii au fost de acord, să fie practic o întrevedere nestructurată. Nu căutăm să obţinem rezultate finale concrete”.
Bolton a dezvăluit că, în urmă cu câteva săptămâni, când pregătea întrevederea dintre cei doi lideri, Vladmir Putin a spus clar că statul rus nu a fost implicat în alegerile americane.
Întrebat dacă decizia de vineri a Tribunalului american vine într-un moment dificil pentru Trump, Bolton a apreciat că decizia consolidează poziţia liderului american în negocieri şi demonstrează că justiţia americană este conştientă de eforturile ruse de a se amesteca în alegeri.
Într-un interviu înregistrat sâmbătă de CBS, Donald Trump a lăsat să se înţeleagă că i-ar putea cere lui Vladimir Putin extrădarea celor 12 agenţi ruşi inculpaţi.

BVBStiri BVB

ALTUR S.A. (ALT) (25/02/2021)

Rezultate financiare preliminare 2020

VES SA (VESY) (25/02/2021)

Rezultate financiare preliminare 2020

TRANSILVANIA BROKER DE ASIGURARE (TBK) (25/02/2021)

Rezultate financiare preliminare 2020