Update articol:

Președintele ucrainean rămâne „o țintă principală pentru agresiunea rusă”, spune Departamentul de Stat

Volodimir Zelenski/ Sursa foto: twitter.com/ZelenskyyUa Volodimir Zelenski/ Sursa foto: twitter.com/ZelenskyyUa

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski rămâne „o țintă principală a agresiunii ruse”, a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA, Ned Price, joi seară, pe fondul invaziei Rusiei în Ucraina.

Vorbind cu Wolf Blitzer de la CNN la „The Situation Room”, Price a spus că Zelensky „reprezintă, în multe feluri, – chiar personifică – aspirațiile și ambițiile democratice ale Ucrainei – ale poporului ucrainean”.

„Desigur, el va rămâne o țintă principală pentru agresiunea rusă”, a spus el.
Președintele ucrainean și echipa sa „vor lua decizii în următoarele ore, în zilele următoare, în funcție de ceea ce este în interesul lor, ce este în interesul poporului ucrainean, ce este în interesul statului ucrainean”, a adăugat Price.

Rusia a lansat joi devreme o invazie a Ucrainei, trimițând trupe în fosta națiune sovietică de pe trei fronturi și trăgând cu rachete în mai multe locații din apropierea capitalei, Kiev, într-un atac amplu care a atras condamnarea profundă din partea liderilor mondiali.

Într-o declarație video de joi seară, Zelensky a spus: „Conform informațiilor noastre, inamicul m-a marcat ca țintă nr. 1, familia mea ca țintă nr. 2. Ei vor să distrugă Ucraina politic prin distrugerea șefului statului. Avem informații că grupurile de sabotaj inamice au intrat la Kiev”. „Eu stau în cartierul guvernamental împreună cu alții”, a adăugat el.

BVB | Știri BVB

FARMACEUTICA REMEDIA SA (RMAH) (11/08/2022)

Conferinta telefonica investitori si analisti - 12.08.2022

TRANSILVANIA INVESTMENTS ALLIANCE S.A. (TRANSI) (11/08/2022)

Disponibilitate raport S1 2022 si invitatie conferinta investitori

ROMPETROL RAFINARE S.A. (RRC) (11/08/2022)

Disponibilitate raport S1 2022

CONPET SA (COTE) (11/08/2022)

Disponibilitate raport S1 2022