Update articol:

Prime Kapital a lansat, astăzi, complexul mixed-use Silk District

Prime Kapital a lansat astăzi, 18 aprilie 2019, Silk District, primul său proiect mixed-use din România, în cadrul unei conferințe de presă la Iași. Complexul este cea mai mare investiție imobiliară din zona Moldovei, potrivit unui comunicat de presă.

Silk District este primul proiect mixed-use de regenerare urbană care se va desfășura pe o suprafață de 10 hectare în Iași. Silk District va schimba panorama zonei prin reconversia fostul sit industrial și va crea o nouă comunitate urbană, diminuând astfel presiunea existentă pe centrul orașului, precizează oficialii companiei.

Silk District va avea două componente principale: birouri de categoria A cu o suprafață de aproximativ 100.000 mp și 2.500 de apartamente. În completarea acestora, Silk District va cuprinde spații de retail și servicii, parcuri, zone de agrement și de relaxare, o clinică medicală, o grădiniță și un hotel de 4 stele cu spații de organizare a conferințelor, sală de fitness și piscină.

În interiorul Silk District se vor putea organiza târguri de weekend, mini-festivaluri de cultură și divertisment și cinema în aer liber. 

Industria imobiliară trebuie să renunțe urgent la metodele de dezvoltare care risipesc resurse, potrivit Prime Kapital care precizează că imobilele din cadrul complexului vor deține certificările BREEAM, standardul recunoscut internațional pentru proiectare durabilă și performanță ecologică.

„Silk District este o altă mare investiție a noastră în Iași, unde suntem deja prezenți prin Mall Moldova, centrul comercial super-regional pe care îl extindem în prezent la o suprafață închiriabilă de peste 100.000 mp”, a spus Mihail Vasilescu, Partener Prime Kapital.

Prime Kapital este un dezvoltator, investitor și operator imobiliar important, activ în Europa Centrală și de Est. Prime Kapital are o prezență amplă pe piața din România și este integrat pe verticală. Echipa numără peste 200 de specialiști în domeniul imobiliar ce îmbină competențe multi-disciplinare și acoperă întregul lanț valoric, specific dezvoltărilor imobiliare, de la achiziția, designul și construcția proiectelor până la închirierea, vânzarea și administrarea proprietăților.