Update articol:

Principatul Monaco se extinde în Marea Mediterană, printr-un proiect de 2,3 miliarde de dolari

Sursa: www.bouygues-construction.com Sursa: www.bouygues-construction.com

Monaco poate fi a doua cea mai mică țară din lume după Vatican, dar este şi una dintre cele mai bogate. Aproape o treime dintre locuitorii săi sunt milionari, ademeniți în orașul francez de pe Riviera franceză prin politica fiscală prietenoasă – impozitul pe venit a fost abolit în anul 1869. Se estimează că 70% din populația din Monaco s-a născut în străinătate, în timp ce doar 10.000 sunt localnici “monegasci”.
În prezent, cei 38.000 de locuitori stau în principatul Monaco pe o suprafaţă de circa 2 kilometri pătraţi – un teritoriu mai mic decât Central Park din New York, potrivit cnn.com, care mai spune că problemele se agravează atunci când 40.000 de persoane traversează, zilnic, graniţa din Franța și Italia pentru a munci în Monaco.
Monaco este una dintre cele mai căutate locaţii din lume și, prin urmare, este şi foarte scumpă.

Pentru 1 milion de dolari, puteți cumpăra o proprietate de 17 metri pătraţi, potrivit unui raport Knight Frank din 2017, comparativ cu o proprietate de 26 de metri pătrați în New York sau una de 30 de metri pătrați, în Londra. Multe celebrităţi şi-au făcut acasă la Monaco, inclusiv pilotul de formula 1 Lewis Hamilton sau tenismenul Novak Djokovic.

Un nou golf al milionarilor

Recent, Monaco a demarat un proiect de 2,3 miliarde de euro pentru extinderea liniei de coastă cu încă 15 hectare în Marea Mediterană.
Odată finalizat în 2025, noul district, Portier Cove – localizat aproape de legendarul cazinou Monte Carlo, care a apărut în trei filme James Bond – va găzdui până la 1.000 de locuitori în apartamente și vile de lux. Spațiile publice suplimentare vor include un deal și un parc amenajat, o promenadă la malul mării și un mic port.
În timp ce guvernul de la Monaco supraveghează proiectul, finanțatorii privați se vor ocupa de costurile de construcție, dar vor primi şi profitul obţinut din vânzarea bunurilor imobiliare.
“Veniturile pentru finanţatorii privaţi din vânzarea apartamentelor și locuințelor vor fi mai mari de 3,5 miliarde de euro (4,1 miliarde de dolari)”, spune Jean-Luc Nguyen, directorul proiectului guvernamental de extindere urbană.

Portier Cove – un proiect ecologic pentru Monaco

Portier Cove este proiectat să se potrivească perfect în peisajul de coastă al zonei. “Am vrut să-i oferim o formă curbată, astfel încât să nu fie un obstacol în calea curenților marini care oxigenează marea”, spune Denis Valode de Valode & Pistre, care face parte din echipa de arhitecți care lucrează pentru Portier Cove.
Chiar și așa, construirea în mare este complexă și ar putea deteriora viața marină. Însă principalii actori implicați în noul proiect ecologic au subliniat că au în vedere protecţia mediului.
Înainte de începerea construcției, speciile de plante protejate din zona proiectului au fost mutate în rezervațiile marine din apropiere și au fost instalate ecrane submarine speciale pentru a izola terenul și pentru a minimiza impactul asupra mediului.
Potrivit companiei Bouygues Travaux Publics, compania franceză care se ocupă de construcția proiectului, calitatea apei este monitorizată riguros de o echipă de experți științifici independenți.

BVBStiri BVB

MECANICA FINA SA (MECE) (17/09/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (17/09/2021)

Functionarea Unitatii 1 la putere redusa

EB EBS TURBO SHORT 0,1/44,5/44 (EBEBSTS35) (17/09/2021)

Tranzactionare valoare rascumparare in piata RVSP pe 20 si 21 Septembrie 2021

ROMCAB SA (MCAB) (17/09/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

EB EBS TURBO SHORT 0,1/44,5/44 (EBEBSTS35) (17/09/2021)

Suspendare tranzactionare - 16:36 - Notificare Erste Group Bank AG - atingere bariera