Update articol:

“Prințesa șahului mondial” Judit Polgar îl felicită pe Bogdan Deac, singurul junior din turneul internațional de șah, care are loc zilele acestea la București

Bogdan Deac, pe primul loc în clasamentul rundei a II-a alături de Fabiano Caruana, numărul 2 mondial

 

Nu numai Garry Kasparov a pus ochii pe juniorul român, Bogdan Deac, care a ajuns întâmplător să joace alături de cei mai buni seniori ai șahului mondial prin absența jucătorului maghiar Richard Rapport, ci și Judit Polgar, prima femeie din lume care a jucat direct într-un turneu în campionatul mondial de șah masculin și care în 2002 reușea să îl invingă chiar pe marele Kasparov.

Într-o postare pe Instagram, jucătoarea maghiară, de-a lungul vremii răsfățată de presa internațională cu sintagma“prințesa șahului mondial”, s-a arătat impresionată de mutarea juniorului român – împingerea pionului la g4 în partida cu francezul Maxime Vachier-Lagrave, locul 14 mondial (vezi poză).

“Această mutare este una surprinzătoare pentru că Albul își slăbește propriul Rege și dă startul unui atac extrem de periculos. Replica lui Bogdan Deac a fost una pe măsură, el a găsit un sacrificiu de pion care i-a descentrat piesele marelui maestru francez”, comentează la rândul său postarea lui Judit Polgar marele maestru internațional, Gabriel Grecescu.

De-a lungul carierei, Judit Polgar a avut un stil ofensiv și i-au plăcut mereu pozițiile dinamice.

Considerată cea mai puternică șahistă a tuturor timpurilor, Judit Polgar a fost singura jucătoare de șah care a trecut bariera celor 2.700 de puncte ELO. Titlul de mare maestru internațional la masculin l-a obținut încă de la vârsta de 15 ani. În anul 1991 după ce a reușit această performanță, a doborât și recordul stabilit de legendarul Bobby Fischer. De asemenea este singura jucătoare de șah care a învins 11 actuali sau foști campioni mondiali: Magnus Carlsen, Anatoly Karpov, Garry Kasparov, Vladimir Kramnik, Boris Spassky, Vasily Smyslov, Veselin Topalov, Viswanathan Anand, Ruslan Ponomariov, Alexander Khalifman, and Rustam Kasimdzhanov.

Asemeni lui Garry Kasparov, Judit Polgar promovează în prezent șahul peste tot în lume și este ambasadoarea Federației Europene de Șah. Prin urmare, era de așteptat să fie la curent cu ultimele noutăți și să urmărească turneul Superbet Chess Classic Romania 2021 din cadrul circuitului Grand Chess Tour.

BVBStiri BVB

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (18/06/2021)

Act juridic de tipul celor prevazute la art. 234 din Regulamentul ASF 5/2018

PROMATERIS S.A. (PPL) (18/06/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

JUDETUL TIMIS (TIM28) (18/06/2021)

Plata cupon 41, rambursare rata principal 41 si calcul rata dobanda pentru cuponul 42

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (18/06/2021)

Acord de Exclusivitate incheiat cu ExxonMobil