Update articol:

Prinţul Charles al Marii Britanii va rosti discursul de deschidere a COP26

https://www.ebrd.com/ https://www.ebrd.com/

Prinţul Charles, moştenitorul tronului britanic, va rosti luni un discurs în cadrul ceremoniei de deschidere a Conferinţei ONU privind schimbările climatice (COP26) pentru a le ura bun venit liderilor mondiali, a precizat biroul lui de presă, la o zi după ce regina Elisabeta a II-a şi-a anunţat retragerea de la summit la sfatul doctorilor, informează Reuters, potrivit Agerpres.

Suverana britanică, în vârstă de 95 de ani, este o prezenţă care atrage şi alţi lideri globali, aşa că retragerea sa va umbri evenimentul desfăşurat în Glasgow.

Prinţul Charles, în vârstă de 72 de ani, care va fi însoţit de soţia sa, Camilla, va vorbi în deschiderea evenimentului aşa cum s-a întâmplat şi la COP21 de la Paris, din 2015.

Regina, care a fost surprinsă recent spunând că este iritată de liderii globali care vorbesc despre schimbările climatice, dar nu iau nicio măsură pentru a le combate, ar fi trebuit să participe luni seară la o recepţie în cadrul conferinţei.

Suverana se va adresa în schimb liderilor lumii printr-un mesaj înregistrat, a mai precizat Palatul Buckingham.

Charles şi-a petrecut mare parte din viaţă militând pe teme de mediu, iar la începutul acestei luni a spus că împărtăşeşte temerile Gretei Thunberg şi ale altor activişti că tot ceea ce fac politicienii este să vorbească, fără să acţioneze.

Prinţul Charles va fi însoţit la COP26 de fiul cel mare, prinţul William, şi de soţia acestuia, Kate, care au dus mai departe tradiţia familiei vorbind deseori public despre teme de mediu.

Regina Elisabeta a II-a, cel mai vârstnic monarh din lume şi totodată suveranul cu cea mai îndelungată domnie din istoria Marii Britanii, îşi va continua perioada de odihnă la castelul Windsor după ce săptămâna trecută a petrecut o noapte în spital din cauza unei afecţiuni a cărei natură nu a fost neprecizată, dar care nu are legătură cu COVID-19.

Marţi a luat parte la primul ei angajament oficial după externare, participând la două audienţe organizate în format virtual şi care au constat în primirea noilor ambasadori ai Coreii de Sud şi Elveţiei.

Marea Britanie organizează COP26, care începe pe 31 octombrie, ca o ultimă mare şansă de a încetini creşterea temperaturilor, sperând să convingă liderii lumii să adopte obiective climatice mai stricte.

BVB | Știri BVB

TRANSILVANIA INVESTMENTS ALLIANCE S.A. (TRANSI) (07/12/2022)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 5-6 decembrie si finalizare etapa 1

CHIMCOMPLEX S.A. BORZESTI (CRC) (07/12/2022)

Notificare Estinvest - rezultate oferta publica de cumparare de actiuni emise de CHIMCOMPLEX

ELECTROMAGNETICA SA (ELMA) (07/12/2022)

Politica acordare dividende si Procedura selectie auditor financiar