Update articol:
De la începutul anului

ProCredit Bank România a acordat credite verzi de peste 20 milioane euro IMM-urilor locale

ProCredit Bank România a acordat IMM-urilor locale de la începutul anului credite verzi în valoare de peste 20 milioane euro. Portofoliul total de credite verzi al băncii germane în România este acum de aproximativ 50 milioane euro, față de 28,2 milioane euro în decembrie 2017. ProCredit Bank România oferă credite verzi pentru segmentul IMM încă din anul 2014.

  • Majoritatea creditelor verzi accesate sunt oferite prin programul european InnovFin, iar peste jumătate din acestea vizează măsuri de eficientizare energetică.
  • Creditele verzi au o pondere de 20% în portofoliul ProCredit Bank România și de 13,9% în portofoliul total al grupului ProCredit.

Programul InnovFin, Inițiativa pentru IMM-uri și Programul de Cofinanțare a IMM-urilor – Programul Operațional Competitivitate – se numără printre principalele programe folosite pentru finanțarea creditelor verzi.

Dintr-un portofoliu total de credite de 168,5 milioane de euro pe care ProCredit Bank le poate acorda în baza acestor parteneriate, peste 100 milioane de euro au fost alocate deja IMM-urilor, potrivit unui comunicat de presă.

Prin intermediul parteneriatului semnat în 2016 cu Fondul European de Investiții pentru programul InnovFin, banca a acordat deja credite în valoare totală de peste 56 milioane de euro. Ponderea creditelor verzi acordate prin acest program a crescut anul acesta până la 82%, de la 48% în luna septembrie 2017.

Mariana Dimitrova Petkova, Director General Adjunct ProCredit Bank România a declarat: „Există o tendință crescândă în rândul IMM-urilor de a se concentra asupra eficienței energetice. ProCredit Bank urmărește în mod activ potențialul IMM-urilor prin portofoliul său de împrumuturi financiare verzi. Încercăm, în același timp, să oferim un exemplu clienților prin politicile de eficiență energetică și de reducere a consumului intern de resurse, masuri adoptate în toate sucursalele și în sediul central din România”.

Măsurile de eficientizare a consumului de energie contribuie la nivel macroeconomic, la protecția mediului înconjurător, pentru o economie durabilă, oferind în același timp pentru clienți o creștere a gradului de competitivitate, profitabilitate și calitate a companiilor,  indicatori foarte importanți pentru o firmă de talie medie sau mică.

ProCredit Bank România are semnate în acest moment mai multe parteneriate cu Banca Europeană de Investiții și Fondul European de Investiții pentru facilitarea accesului IMM-urilor la finanțare, care oferă, ca beneficii pentru clienți, reducerea valorii garanției solicitate și rate mai mici la dobânzi.

ProCredit Bank este o bancă digitală care susține în mod autentic afacerile care își desfășoară activitățile într-un mod responsabil. În cadrul băncii este implementat un sistem de management al activităților de protecție a mediului, care se referă atât la adoptarea unor măsuri interne care duc la un consum eficient al resurselor, cât și la o serie de demersuri în activitatea de creditare a băncii menite să încurajeze proiectele cu un impact scăzut asupra mediului înconjurător.

Banca investește constant în protecția mediului și asigurarea unei eficiențe în consumul resurselor. Anul trecut, ProCredit Bank România a reușit să-și reducă amprenta de carbon cu 22% față de anul anterior prin activități care includ: optarea pentru sisteme de iluminat LED și înnoirea  instalațiilor de încălzire și aerisire, monitorizare atentă a consumului de hârtie și încurajarea reciclării și reducerii risipei în toate locațiile băncii. Anul acesta, banca a înlocuit 50% din flota proprie cu mașini electrice în cadrul unui program de dotare a flotei cu mașini ecologice.

În plus, banca aplică o politică de administrare a riscului de mediu în activitatea de creditare care implică o analiză în profunzime a tuturor activităților economice care ar putea implica riscuri de mediu, precum și respingerea cererilor de împrumut de la companiile implicate în activități care sunt considerate periculoase pentru mediul înconjurător și care apar pe lista de excludere a băncii. Prin atenția acordată în procesul de aprobare a creditelor se dorește creșterea gradului de conștientizare al clienților în ceea ce privește protejarea mediului și a societății.

ProCredit Holding AG & Co. KGaA, cu sediul în Frankfurt, Germania, este compania-mamă a grupului  ProCredit, grup orientat spre dezvoltare, format din bănci pentru întreprinderi mici și mijlocii (IMM-uri) și care își concentrează operațiunile în Europa de Sud-Est și Europa de Est. În plus, față de această prezență regională, grupul ProCredit este activ și în America de Sud și Germania.

Acțiunile companiei sunt tranzacționate pe segmentul Prime Standard al Bursei de Valori din Frankfurt. Acționarii principali ai ProCredit Holding AG & Co. KGaA includ investitorii strategici Zeitinger Invest și ProCredit Staff Invest (instrumentul de investiții al personalul ProCredit), DOEN Participaties BV, Banca de dezvoltare KfW și IFC (parte a Grupului Băncii Mondiale).

În calitate de companie-mamă a grupului, în conformitate cu Legea bancară germană, ProCredit Holding AG & Co. KGaA este supravegheată la nivel consolidat de către Autoritatea Federală de Supraveghere Financiară din Germania (Bundesanstalt für Finanzdienstleistungsaufsicht, BaFin) și de către Bundesbank.

BVBStiri BVB

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (01/03/2021)

Semnarea unui acord de investitie international - M&A Servodata

C.N.T.E.E. TRANSELECTRICA (TEL) (01/03/2021)

Venituri nete din alocarea capacitatii de interconexiune transfrontaliera - 2020

PROMATERIS S.A. (PPL) (01/03/2021)

Grupul Promateris incheie anul 2020 cu crestere de 39%

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (01/03/2021)

Notificare rascumparare actiuni proprii 22 - 26 februarie 2021

IMPACT DEVELOPER & CONTRACTOR S.A. (IMP) (01/03/2021)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 22.02-26.02.2021