Update articol:

ProCredit Bank România -acord de finanțare de 60 de milioane de euro cu Fondul European de Investiții (FEI)

ProCredit Bank România semnează un acord de finanțare în valoare de 60 de milioane de Euro cu Fondul European de Investiții (FEI) dedicat sectorului agricol și rural, parte a unui prim mandat al Fondului pentru agricultură din România.   

Fondurile oferite prin parteneriatul cu FEI sunt rambursabile și vor finanța investițiile sau capitalul de lucru al companiilor din domeniul rural, potrivit unui comunicat de presă al băncii. Astfel, vor fi sprijinite companiile agricole și producătorii de fructe în procesarea și promovarea produselor lor, precum și în crearea și dezvoltarea unor activități non-agricole. Împrumuturile sunt adresate fermierilor și antreprenorilor din zone rurale persoane juridice, care vor beneficia de dobânzi și comisioane cu 50% mai mici.

“Fondurile disponibile inițial pentru împrumuturi prin parteneriatul cu FEI sunt de 16 milioane de euro și pot fi suplimentate până la 60 de milioane de euro în următorii cinci ani, în funcție de evoluția acestor produse de finanțare”, declară Mariana Dimitrova Petkova, director general adjunct ProCredit România.

Mandatul EIF este parte a Programului Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) și este finanțat prin intermediul Fondului European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR).

În luna iunie 2018, creditele agricole reprezentau 24% din portofoliul total al ProCredit Bank. ProCredit Bank, activă în România de 16 ani este singura bancă 100% germană din piața locală, având semnate o serie de parteneriate în domeniul agricol cu instituții locale și europene pentru garantarea creditelor pentru companiile din domeniul agricol. Pe lângă parteneriatul cu Fondul European de Investiții pentru oferirea unor condiții preferențiale la credite producătorilor agricoli, banca mai are parteneriate cu APIA și cu Fondul Național de Garantare al Creditului Rural.

 

BVB | Știri BVB

ROMCAB SA (MCAB) (29/11/2023)

Suspendare provizorie sentinta faliment actionar majoritar

SAFETECH INNOVATIONS (SAFE) (29/11/2023)

Solicitare completare ordine de zi AGEA 21/22.12.2023

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (29/11/2023)

Electrica a atras o noua finantare de 17,4 mil. euro prin Fondul de Modernizare

EVERGENT INVESTMENTS S.A. (EVER) (29/11/2023)

Depunere Oferta publica de cumparare actiuni EVER