Update articol:

ProCredit și Fondul European de Investiții au suplimentat plafonul de credite pentru IMM-uri inovative cu 800 de milioane de euro

Grupul ProCredit a semnat un nou acord cu Fondul European de Investitii pentru suplimentarea plafonului de credite InnovFin (pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii inovative (IMM-uri)) cu 800 milioane euro, la 1.62 miliarde euro, pentru cele 11 tari in care banca este prezenta, potrivit unui comunicat.

Suportul financiar oferit de FEI este acum disponibil prin intermediul băncilor ProCredit în Sud Estul și Estul Europei și se adresează companiilor ce utilizează tehnologii inovative și producătorilor din una din cele unsprezece țări acoperite (Albania, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Georgia, Germania, Grecia, Republica Moldova, Republica Macedonia de Nord, România, Serbia și Ucraina). Până în prezent, colaborarea cu ProCredit a rezultat prin finanțarea a aproximativ 2,000 de IMM-uri inovative, predominant în sectoareale de producție și comerț, urmând ca mult mai multe companii să beneficieze de această facilitate în anii ce urmează.

Aceste acorduri au fost semnate sub inițiativa Comisiei Europene InnovFin, susținute prin programul-cadru al Uniunii Europene pentru cercetare și inovare, Horizon 2020. Inițiativa Innovfin conferă băncilor colaboratoare oportunitatea de a oferi credite companiilor inovative cu suportul garanțiilor acoperite de FEI. Acordurile semnate în țările membre UE au fost posibile prin suportul oferit de Fondul European pentru Investiții Strategice (FEIS). FEIS este pilonul central al Planului de Investiții pentru Europa din cadrul Comisiei Europene, numit și “Planul Junker”.

Vicepreședintele Comisiei Europene, Jyrki Katainen, responsabil pentru locuri de muncă, dezvoltare, investiție si competiție, a declarat: “După 2 ani de la anunțarea celor EUR 820 milioane oferite pentru IMM-uri în unsprezece țări, Fondul European de Investiții împreună cu ProCredit dublează suportul financiar oferit, însemnând ca EUR 1.62 miliarde sunt acum disponibile pentru finanțarea companiilor mici și mijlocii din aceste țări. Acest nivel de suport continuu și crescut din partea UE, va face o diferență tangibilă pentru mii de persoane cu idei de afaceri inovative ce au nevoie de finanțare, în plus față de cele 2,000 de IMM-uri ce au beneficiat deja de această oportunitate.”

Directorul General FEI, Pier Luigi Gilibert a declarat: “Aceste tranzacții vor ajuta companiile să aibă acces la fondurile alocate de UE, în acest fel stimulând inovația pe teritoriul Europei.”

Președintele Consiliului de Supraveghere al Grupului ProCredit, Dr. Claus-Peter Zeitinger a adăugat: “Extinderea acestui acord reprezintă un semnal important pentru grupul nostru. Acesta confirmă clienților noștri că investițiile IMM-urilor în inovare din Sud Estul și Estul Europei vor continua să fie susținute de UE și mai demonstrează că această contribuție pentru dezvoltare facută de băncile ProCredit în țările în care sunt prezente este recunoscută de către UE.”

BVBStiri BVB

OMV PETROM S.A. (SNP) (22/06/2021)

OMV Petrom intra pe piata de comercializare a gazelor naturale lichefiate

BRK Dow Turbo Long 33150 (BKDOWTLC2) (22/06/2021)

Tranzactionare valoare rascumparare in piata RVSP pe 22 si 23 Iunie 2021

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (22/06/2021)

Hotarare CA - constituirea comitetelor consultative

PURCARI WINERIES PUBLIC COMPANY LIMITED (WINE) (22/06/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014