Update articol:

Procurorii brazilieni: Giganții Glencore, Trafigura și Vitol au mituit angajați ai Petrobras, cu peste 30 milioane de dolari

Sursa Twitter

Procurorii din Brazilia au susținut miercuri că giganții Vitol, Trafigura și Glencore au plătit peste 30 de milioane de dolari mită angajaților companiei de stat Petroleo Brasileiro SA (Petrobras), în schimbul încheierii afacerilor, transmite Reuters.

Aceasta este cea mai recentă constatare a anchetei “Car Wash”, care a descoperit cea mai mare schemă de corupție din Brazilia în ultimele decenii și a dezvăluit informații dăunătoare despre activitățile de la Petrobras, după cum este cunoscută compania petrolieră.

Procurorii au susținut că angajații Petrobras au oferit companiilor comerciale prețuri mai ieftine pentru petrol și derivatele sale, apoi au împărțit diferențele de preț.

Există dovezi că cel puțin doi dintre angajați încă lucrează la Petrobras, au spus anchetatorii.

Numele altor companii investigate nu au fost dezvăluite.

Angajații implicați au lucrat la biroul de tranzacționare Petrobras din Houston, Texas și la sediul companiei din Rio de Janeiro, au declarat procurorii.

Un reprezentant al Trafigura a declarat că societatea nu comentează chestiuni juridice. Funcționarii Petrobras, Glencore și Vitol nu au răspuns la o cerere de comentarii.

Recent, atât Vitol, cât și Glencore au efectuat achiziții în Brazilia. Vitol din Olanda a cumpărat 50% din Rodoil în octombrie, iar Glencore a cumpărat 78% din Ale Combustiveis în acest an.

BVBStiri BVB

FOND DESCHIS DE INVESTITII ETF TRADEVILLE (TVBETETF) (03/03/2021)

Notificare privind numarul si tipul de investitori

EVERGENT INVESTMENTS S.A. (SIF2) (03/03/2021)

Reluare tranzactionare - ora 16:05 - conf Cod BVB - operator de piata reglementata (Titlu II - art. 115 si Titlu III - art. 6) - Decizia ASF nr. 303/03.03.2021 - aprobare oferta publica de cumparare actiuni Evergent Investments SA (fosta SIF Moldova SA)

SSIF BRK FINANCIAL GROUP SA (BRK) (03/03/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

ROMCAB SA (MCAB) (03/03/2021)

Disponibilitate - Sinteza plan de reorganizare

ALRO S.A. (ALR) (03/03/2021)

Plangere tarife antidumping