Update articol:

Producătorul român TECHTEX: Garantăm 30 de milioane de măști chirurgicale/lună și putem susține un preț de 0,6 lei/buc

Producătorul român TECHTEX din Oradea, care face parte din Grupul Taparo din Tg Lăpuş Maramureş,  produce acum 15 milioane de măști chirurgicale/lună și crește continuu capacitatea de producție, astfel că, de luna viitoare, odată cu instalarea unei noi linii tehnologice automatizate, va putea realiza 30 de milioane de măști chirurgicale/lună. Întreg procesul de producție se desfășoară în România, aducând astfel valoare adăugată produsului românesc, asigurând locuri de muncă și contribuind la bugetul statului prin taxele și impozitele plătite în țară, potrivit unui comunicat de presă.

Astfel, spune că TECHTEX garantează 30 de milioane de măști chirurgicale/lună și poate susține un preț de 0,6 lei/buc

Producem echipamentele de protecție de la granulă, la material nețesut, până la mască, halat, combinezon, capelină și botoși. Materia primă principală este polipropilena, pe care o cumpărăm sub formă de granule de la producători autohtoni. Din ea realizăm materialul nețesut, care este baza pentru toate echipamentele de protecție medicală și de igienă personală. În această lună vom instala și linia de producție a materialului filtrant, TECHTEX devenind prima companie românească ce produce acest material. Astfel, vom fabrica aici, în țară, absolut toate materialele necesare realizării echipamentelor de protecție. Asta înseamnă că vom putea oferi cel mai bun preț pe piața din România pentru măștile chirurgicale sigure, testate și avizate de specialiștii Ministerului Apărării Naționale. Anunțăm autoritățile publice din România că, la capacitatea de producție existentă, putem oferi un preț per mască chirurgicală tip IIR sub 0,6 lei/bucată, la o achiziție de peste 10 milioane de măști. Pentru că, așa cum am declarat mereu, obiectivul nostru nu a fost să producem măști, ci a fost și este să securizăm producția din punct de vedere al cantității, calității și prețului”, declară IOAN FILIP, președinte C.A. TAPARO, membru în Consiliul de Supraveghere TECHTEX.

Masca chirurgicală produsă de TECHTEX asigură o eficiență de filtrare bacteriană de 98%, peste regulamentele Spațiului Economic European, dar are și rezistență la stropire, avantaj important în ceea ce privește prevenirea infectării cu COVID-19. Datorită acestor atu-uri, în urma testelor efectuate de specialiștii Centrului de Cercetări Științifice Medico-Militare ai Ministerului Apărării din România, masca chirurgicală produsă de TECHTEX a fost clasificată tip IIR, fiind considerată cea mai performantă mască chirurgicală, potrivit clasificării internaționale.

Viziunea TECHTEX este de a crea o unitate regională de producție strategică, pentru ca România să nu mai fie dependentă de importuri. În acest sens, am realizat un plan pe termen mediu pentru ridicarea unei noi hale de producție și achiziționarea unor linii tehnologice performante. Noua fabrică are o suprafață desfășurată de cca 19.000 mp și va fi finalizată până la finalul anului 2020, în urma unei investiții de 20 milioane de euro: 14 milioane de euro printr-un credit de investiții de la Eximbank și 6 milioane de euro aport propriu al acționarilor”, susţine MIHAI FILIP, acționar principal TECHTEX.

Compania TECHTEX a fost înființată în octombrie 2017 și se bazează pe experiența îndelungată, competența și investițiile Grupului TAPARO, a cărui membră este, în textile tehnice nețesute. TECHTEX este prima companie românească care a produs echipamente de protecție, precum și singurul producător de material nețesut din polipropilenă de la noi din țară.

 

 

BVB | Știri BVB

MECANICA CEAHLAU (MECF) (08/08/2022)

Raport semestrial S1 2022

PROMATERIS S.A. (PPL) (08/08/2022)

Informare Depozitarul Central - structura sintetica la 02.08.2022

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (08/08/2022)

Structura actionariat la data de 31 iulie 2022

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (08/08/2022)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)

CHIMCOMPLEX S.A. BORZESTI (CRC) (08/08/2022)

Rascumpararea actiuni proprii perioada 01-05.08.2022