Update articol:

Profitul Lego s-a dublat după ce consumatorii s-au orientat către jucării în timpul restricţiilor

LEGO Annual Results

Profitul net al producătorului danez de jucării Lego A/S a urcat cu 140% în primul semestru din 2021, consumatorii orientându-se spre binecunoscutele cărămizi colorate de plastic pentru a-i ţine pe copii ocupaţi în timpul zilelor de izolare, transmit Reuters şi Bloomberg, potrivit Agerpres.

În primele şase luni din 2021, profitul net al companiei controlate de familia miliardarului Kjeld Kirk Kristiansen a urcat la 6,3 miliarde de coroane daneze (990 milioane de dolari), în timp ce veniturile au înregistrat un avans de 46%, la 23 miliarde de coroane daneze.

“În privinţa evoluţiei din semestrul doi din 2021, continuăm să ne aşteptăm la o cerere solidă pentru produsele noastre. Pe termen mai lung, estimăm o stabilizare a creşterii la niveluri mai sustenabile, după ce oamenii vor reveni la obiceiurile de consum anterioare pandemiei”, a afirmat directorul general Niels B. Christiansen.

Cele mai bine vândute produse au fost din seria clasică Lego City, precum şi cutiile cu piese bazate pe filmele Războiul Stelelor şi Harry Potter.

Profitul operaţional a urcat cu 104%, la opt miliarde de coroane daneze (1,26 miliarde de dolari).

În primele şase luni din 2021, Lego a deschis 60 de noi magazine, din care peste 40 în China. Pe ansamblul acestui an, obiectivul Lego este să inaugureze 174 de noi magazine, ajungând la 851 în total. În 2020, Lego a inaugurat 134 de noi magazine.

De asemenea, Lego a inaugurat în iunie un nou centru în Manhattan, New York, unde clienţii pot interacţiona cu produsele Lego, atât fizic cât şi digital, realizând designul pentru noi figuri Lego sau prin crearea unui model al feţei unei persoane.

Acest nou format de magazin va fi introdus anul acesta în aproximativ 60 de magazine.

Cunoscut pentru cărămizile sale de plastic colorate, Lego concurează cu nume precum Mattel, producătorul păpuşilor Barbie, şi Hasbro.

Istoria pieselor Lego este legată de inventatorul său, Ole Kirk Kristiansen, un tâmplar din Billund, centrul regiunii Jutlandia, care a trecut la lumea jucăriilor inspirat de versiunile în miniatură ale mobilei pe care a început să le creeze la sfârşitul anului 1920 pentru a reduce costurile. Kristiansen a fondat Lego în anul 1932, numele provenind de la îmbinarea primelor două litere din cuvintele daneze ‘leg godt’ (‘joacă bine’), fără să ştie că în limba latină ‘lego’ înseamnă ‘eu îmbin’.

Lego Group este prezent în peste 130 de ţări. Filiala din România a grupului a fost înfiinţată în anul 2011, dar şi-a început oficial activitatea la 1 ianuarie 2012. Lego deţine o cotă de 30% pe piaţa de jucării din România.

BVB | Știri BVB

Obligatiuni Autonom Services 2024 (AUT24E) (25/10/2021)

Depunere prospect emisiune obligatiuni spre aprobare ASF

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (25/10/2021)

Inregistrarea la Registrul Comertului a reducerii capitalului social

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (25/10/2021)

Raport privind rezultatele operationale cheie preliminare 9 luni 2021

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (25/10/2021)

Notificare rascumparare actiuni proprii 18 - 22 octombrie 2021