Update articol:

Profitul net consolidat al Grupului Banca Transilvania a fost de 400,33 milioane lei, din care cel al bancii este de 307,52 milioane lei, în trimestrul I

Omer Tetik, CEO Banca Transilvania: „Dacă dobânzile vor crește în continuare, vom veni proactiv cu soluții ca să depășim împreună perioada asta” Omer Tetik – CEO al Băncii Transilvania

Profitul net consolidat al Grupului Banca Transilvania a fost de 400,33 milioane lei, din care cel al bancii este de 307,52 milioane lei, în primul trimestru, potrivit unui raport transmis Bursei de Valori București. Subsidiarele si participatiile de capital au contribuit cu aproximativ 92,82 de milioane de lei la profitabilitatea BT. Eficienta operationala a bancii a atins nivelul de 50,64%, calculat cu un impact anualizat al contributiei la Fondul de Garantare a Depozitelor Bancare (FGDB) si la Fondul de Rezolutie.

​Activele Grupului Financiar BT au ajuns la finalul primului trimestru la 128,3 miliarde lei, iar creditele nete au crescut pana la 58,6 miliarde lei. Depozitele clientilor au ajuns la 107,42 miliarde lei – dintre care 71,77 miliarde lei sunt economiile persoanelor fizice, iar 35,65 miliarde lei, depozitele companiilor, oferind un raport credite/depozite de 58,4%.

Venitul net din dobanzi a bancii a crescut cu 22% fata de primul trimestru din 2021, pe fondul cresterii creditarii.

Venitul net taxe si comisioane a crescut cu 21%, pe fondul cresterii activitatii BT.
Costul cu contributia bancii la FGDB a crescut cu 75%, la 143 de milioane lei, impactand negativ rezultatul din primul trimestru al acestui an.
Banca a mentinut politica de provizionare foarte prudenta.

Omer Tetik, Director General, Banca Transilvania, declara: „Romania a inceput anul plin de incertitudini si mai provocator ca oricand. 2022 a venit cu turbulente macroeconomice, cu o situatie geopolitica regionala complicata, cresteri de preturi si probleme logistice. In acest context, Banca Transilvania a dovedit ca poate sustine, indiferent de context, planurile clientilor sai, atat prin finantari care au crescut, cat si prin investitii in tehnologie. Activitatea si veniturile bancii sunt peste estimari si peste buget, iar rezultatul net este in linie cu bugetul. Ne bucura ca romanii si-au continuat planurile, iar BT a crescut sustinut creditarea si operatiunile”.

Rata expunerilor neperformante, conform indicatorului EBA, este de 2,91% la 31 martie 2022. Gradul de acoperire cu provizioane totale a expunerilor neperformante conform standardelor EBA este de 179%. Solvabilitatea este de 21,23% si cuprinde profitul aferent trimestrului incheiat.

Finalizarea tranzactiei Tiriac Leasing, estimata in prima parte a acestui an

Finalizarea tranzactiei dintre Grupul Tiriac si Banca Transilvania in ceea ce priveste Tiriac Leasing este estimata in prima parte a anului. BT a anuntat acordul de achizitie in ianuarie a.c.

Statusul integrarii Idea::Bank in Grupul Financiar BT: primele servicii pentru clientii Idea

Integrarea Idea::Bank in Grupul BT a continuat in prima parte a anului, iar banca a anuntat primele sale servicii disponibile pentru clientii Idea. Integrarea este in desfasurare pana in 13 iunie a.c., cand va fi finalizata cesiunea catre BT a contractelor incheiate de Idea::Bank cu clientii sai.

BVB | Știri BVB

CONSILIUL JUDETEAN HUNEDOARA (HUE26B) (13/05/2022)

Plata rata cupon 60, rambursare rata principal 54 & calcul rata dobanda cupon 61

CJ HUNEDOARA (HUE26A) (13/05/2022)

Plata rata cupon 62, rambursare rata principal 54 & calcul rata dobanda cupon 63

CJ HUNEDOARA (HUE26) (13/05/2022)

Plata rata cupon 63, rambursare rata principal 54 & calcul rata dobanda cupon 64

EVERGENT INVESTMENTS S.A. (EVER) (13/05/2022)

Conferinta telefonica investitori si analisti privind rezultatele la T1 2022