Update articol:

Proiect deputat PNL: CCR să decidă asupra constituţionalităţii legilor în termen de 45 de zile de la primirea cererii

Deputatul PNL Alexandru Kocsis a depus la Parlament o iniţiativă legislativă potrivit căreia Curtea Constituţională trebuie să decidă asupra constituţionalităţii legilor în termen de 45 de zile de la primirea cererii.

Acesta a scris: Astăzi am depus primul meu proiect de lege.

Vă mai amintiţi că ȋn luna iunie, Avocatul Poporului a atacat la Curtea Constituţională legea privind impozitarea pensiilor speciale? Vă mai amintiţi că judecătorii CCR au amânat de patru ori luarea unei decizii privind constituţionalitatea legii? Vă mai amintiţi că judecătorii CCR au decis abia pe data de 15 decembrie că impozitarea pensiilor speciale cu 85% este neconstituţională?

A explicat cineva vreodată de ce a fost amânat termenul de patru ori sau de ce este măcar posibil să amâni nejustificat acest termen sau de ce a fost nevoie de 6 luni de zile pentru a decide ȋn privinţa constituţionalităţii unei legi, oricare ar fi acea lege?

Primul meu proiect de lege prevede termene clare pentru soluționarea cauzelor ce au ca obiect controlul de constituționalitate a priori exercitat de către Curtea Constituțională. Vom avea termene maxime pentru fixarea primului termen de judecată și pronunțării soluției. Vom avea cauze soluţionate cu celeritate, nu amânări peste amânări, doar pentru că subiectul nu convine unora.

Nu m-am gândit niciodată că aceasta va fi direcţia şi domeniul de activitate ȋn care voi depune primul meu proiect de lege, dar folosirea puterii ȋn mod discreţionar şi abuziv trebuie oprită, indiferent care este sursa acestei puteri şi indiferent cine sunt cei care o folosesc. Pe data de 8 decembrie, atunci când CCR a amânat pentru a patra oară decizia cu privire la impozitarea pensiilor speciale, am luat decizia de a identifica o soluţie prin care să punem stop acestor practici”.

BVBStiri BVB

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (03/08/2021)

Rezultate exprimare optiune conform Hotararea nr. 3 AGEA 27.04.2021

TRANSILVANIA BROKER DE ASIGURARE (TBK) (03/08/2021)

Convocare AGAE_07/08 Septembrie 2021

TERAPLAST SA (TRP) (03/08/2021)

Hotarare CA din 02.08.2021

SSIF BRK FINANCIAL GROUP SA (BRK) (03/08/2021)

Conferinta telefonica investitori si analisti - S1 2021

ROMPETROL WELL SERVICES S.A. (PTR) (03/08/2021)

Solutionare definitiva litigiu KJK Balkan Holding S.a.r.l