Update articol:

Proprietarii fabricilor de oțel din China sunt într-o situaţie dificilă, din cauza scăderii cererii

China beijing China

Proprietarii de fabrici de oțel din anumite părți ale Chinei sunt într-o situaţie dificilă, a spus consultantul de mărfuri din Beijing, Simon Wu, potrivit CNBC. Stocurile de oțel se acumulează încet în depozitele celui mai mare centru de producție de oțel al țării, orașul Tangshan din nord-estul țării, precum și în provinciile Jiangsu și Shandong, au declarat proprietarii de fabrici lui Wu, un consultant senior la Wood Mackenzie.

Cererea de oțel scade pe fondul blocajelor din cauza pandemiei și a activității de construcții blocate, au spus aceștia.

„Există energie negativă peste tot. Industria siderurgică pur și simplu nu realizează niciun profit”, a spus Wu.

Prețurile atât la oțel, cât și la ingredientul principal al minereului de fier au fost volatile în timpul blocării de la Shanghai, dar s-au îndreptat pe o traiectorie descendentă la începutul acestei luni.

Cererea slabă de oțel, un punct de referință al economiei Chinei, a reflectat, de asemenea, încetinirea țării, deși datele recente au indicat o oarecare îmbunătățire, deoarece producția industrială a crescut ușor cu 0,7% în mai, față de un an în urmă.

În mod esențial, industria de producție a oțelului din China – cea mai mare din lume – găzduiește lanțuri extinse de aprovizionare care se întind de la furnalele chinezești până la minele de minereu de fier din străinătate din Australia și Brazilia, cei mai mari furnizori de minereu de fier pentru China.

Din acest motiv, orice agitație din China poate afecta o rețea extinsă de lanțuri de aprovizionare, ridicând presiuni suplimentare asupra perturbărilor globale existente.

Potrivit Asociației Chinei de Fier și Oțel, producția zilnică națională de produse intermediare din oțel, cum ar fi oțel brut și fontă, precum și produse finite, au crescut în luna mai cu aproximativ 1% și 3%. În schimb, cererea, deși era încă activă, a scăzut.

Consumul de oțel brut al Chinei, de exemplu, a scăzut cu 14% în mai în comparație cu anul trecut, a declarat Niki Wang, liderul S&P Global Commodity Insights pentru minereu de fier, citând analize interne.

„Scăderea de la an la an a cererii de oțel a fost mult mai mare decât cea a producției de oțel brut. În acest caz, oțelăriile se luptă într-adevăr (cu presiunea asupra prețurilor oțelului)”, a spus ea.

Această perioadă a coincis cu cea mai mare blocare pandemică din China de până acum, la Shanghai.

În consecință, nivelurile stocurilor sunt cu 12% mai mari față de anul trecut și ar putea dura aproape două luni pentru a ajunge la nivelurile medii din ultimii cinci ani, presupunând că cererea de oțel revine la viață, a spus Richard Lu, analist de cercetare a oțelului la CRU Group.

 

BVB | Știri BVB

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (01/07/2022)

Implementare plan incentivare SOP2020

RCB GOLD (RCGLD) (01/07/2022)

Notificare Raiffeisen Centrobank AG

TTS (TRANSPORT TRADE SERVICES) (TTS) (01/07/2022)

Disponibilitate Raport Sustenabilitate 2021

ELECTROARGES SA (ELGS) (01/07/2022)

Hotarare AGOA - 30.06.2022

Sphera Franchise Group (SFG) (01/07/2022)

Publicarea Raportului de Sustenabilitate aferent anilor 2020-2021