Update articol:

Psihologii oferă sfaturi de top despre cum să vă atingeți obiectivele de carieră în 2022

https://pixabay.com/

Anul Nou marchează de obicei o perioadă de reflecție și planificare pentru anul următor. Pentru mulți, asta include stabilirea de obiective profesionale pentru a ajunge la următoarea etapă a carierei – iar 2022 nu va fi diferit, potrivit CNBC.

Pe măsură ce intrăm în al treilea an marcat de pandemie, mulți lucrători se vor gândi la modul în care pot profita la maximum de locul lor de muncă sau pot schimba lucrurile în totalitate.

„Este o perioadă interesantă și există o mulțime de oportunități pentru persoanele care doresc să urmărească noi obiective în carieră în Noul An”, a declarat pentru Anthony Klotz, profesor la Texas A&M University, care a inventat sintagma „The Great Resignation”.

Deseori, însă, definirea obiectivelor și respectarea lor sunt mai ușor de spus decât de făcut. CNBC a vorbit cu psihologi specializați în comportamentul la locul de muncă pentru a afla sfaturile lor de top pentru a vă înțelege obiectivele și pentru a vă menține pe drumul cel bun în anul care vine.

Definiți-vă obiectivele

Poate părea evident, dar primul pas către atingerea obiectivelor de carieră este să-ți dai seama care sunt acestea cu adevărat. „Pentru mulți oameni, acestea nu sunt cu adevărat obiective; sunt gânduri vagi despre direcția carierei”, a spus Dan Ariely, profesor de psihologie și economie comportamentală la Universitatea Duke.

Odată ce ați definit obiectivele concrete, puteți [apoi] să vă dați seama de pașii către acestea.
Dan Ariely
PROFESOR DE PSIHOLOGIE ȘI ECONOMIE COMPORTAMENTALĂ, UNIVERSITATEA DUKE

Obiectivele ar trebui să fie „concrete și specifice”, deoarece acest lucru le face mai ușor de recunoscut și monitorizat, a spus Ariely, autorul cărții „Nudge: Improving Decisions About Health, Wealth and Happiness”.

Astfel de exemple ar putea include obiective tangibile, cum ar fi preluarea unui nou proiect, obținerea unei măriri de salariu sau găsirea unui mentor.

„Odată ce ați definit obiectivele concrete, puteți [apoi] să vă dați seama de pașii către acestea”, a spus Ariely.

Fă-le gestionabile

Când v-ați fixat obiectivele, următorul pas este să vă asigurați că acestea sunt realizabile într-un interval de timp clar – un an, de exemplu.

„Cheia este să vă asigurați că sunt realizabile, realiste, ceea ce doriți de fapt – nu ceea ce vă spun oamenii că doriți – și să permiteți o marjă de eroare”, a spus Melissa Doman, psiholog organizațional.

Prea des, oamenii își stabilesc obiective uriașe, care de obicei necesită mai multe faze ale carierei pentru a le atinge. În schimb, a spus Doman, ei ar trebui să-și eficientizeze obiectivele pentru a le face realizabile într-un an.

„Micro-obiectivele sunt cheia”, a spus Doman, autorul cărții „Da, puteți vorbi despre sănătatea mintală la locul de muncă (Iată de ce și cum să o faceți cu adevărat bine).”

Găsiți o strategie

Apoi, stabiliți pașii necesari pentru a atinge aceste obiective, indiferent dacă se referă la compania dvs. actuală sau în altă parte.

Cu multe organizații care încearcă să își trateze mai bine angajații în timpul pandemiei, şeful vostru ar putea fi mai dispus să vă ajute să vă îndepliniți obiectivele, a spus psihologul organizațional Klotz. De fapt, mulți angajatori doresc să „recompenseze” angajații loiali, a spus el.

„Este întotdeauna bine să ai o conversație [cu angajatorii tăi actuali] și să spui: „Pot transforma jobul pe care îl am în jobul pe care mi-l doresc?”, a spus el.

Dacă, totuși, obiectivele tale de carieră te îndepărtează de compania ta actuală, încearcă să vorbești cu alte persoane din domeniul pe care l-ai ales pentru a te ajuta să-ți dai seama de pașii necesari pentru a-ți îndeplini obiectivele.

Fii responsabil

În cele din urmă, pentru a fi la curent cu obiectivele tale pe tot parcursul anului, găsește o modalitate de a te face responsabil.

Aceasta ar putea însemna găsirea unui partener de responsabilitate sau a unei rețele cu care să vă împărtășiți drumul în carieră, atât succesele, cât și provocările. Alternativ, ar putea însemna crearea de mementouri vizuale pentru a vă menține obiectivele în prim plan, a spus Doman.

Doman a recomandat să programați check-in-uri regulate, fie cu dvs., fie cu partenerul dvs. de responsabilitate, pentru a vă monitoriza și recompensa progresul. Poate fi săptămânal, lunar sau trimestrial, în funcție de cadența care funcționează cel mai bine pentru tine.

„Răspunderea personală poate fi dureroasă”, a spus Doman, „dar este o modalitate importantă de a rămâne pe drumul cel bun. [Există un] echilibru în a găsi când este bine să fii blând cu tine și când nu este.”

Să știi când să spui nu

Pe lângă definirea obiectivelor tale, este, de asemenea, important să știi când să spui nu, potrivit Vanessei Bohns, psiholog social și profesor de comportament organizațional la Universitatea Cornell.

Un lucru care „deviază” mulți oameni de la obiectivele lor este reticența de a refuza cererile externe. Dar dacă astfel de solicitări sunt la„periferia” obiectivelor tale principale, ele pot deveni în cele din urmă o distragere a atenției, a spus Bohns, autorul cărții „Tu ai mai multă influență decât crezi”.

Fii mai atent la lucrurile cu care ești de acord… trebuie să-ți cântărești decizia cu atenție.
Vanessa Bohns
PROFESOR ASOCIAT, UNIVERSITATEA CORNELL

„Fii mai atent la lucrurile cu care ești de acord”, a spus ea. „De fiecare dată când ești de acord cu ceva, neapărat îți iei timp de la altceva, așa că trebuie să cântărești cu atenție decizia.”

Asta nu înseamnă să spui nu tuturor solicitărilor externe. Adesea, acest lucru nu este nici posibil, nici recomandabil, a spus profesorul. În schimb, ar trebui să vă gândiți cu atenție la modul în care astfel de solicitări se potrivesc cu obiectivele dvs. și să vă acordați timp pentru a oferi răspunsul dvs.

 

BVB | Știri BVB

CHIMCOMPLEX S.A. BORZESTI (CRC) (25/05/2022)

Majorarea cu 24,5% din luna iunie a salariilor angajatilor societatii

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (25/05/2022)

Numire administrator neexecutiv provizoriu

PREBET SA AIUD (PREB) (25/05/2022)

Decizia ASF nr. 634/25.05.2022 - aprobare amendament document oferta publica de preluare obligatorie