Update articol:

Publicaţia chineză Global Times: Ce au făcut SUA cu coronavirusul liliecilor în Ucraina? Lumea merită explicații

SUA-China

Ministerul rus al Apărării a anunțat joi că laboratoarele biologice finanțate de SUA din Ucraina efectuează experimente cu mostre de coronavirus de lilieci, scrie publicaţia chineză Global Times.

Jurnaliştii chinezi scriu: “Nu există fum fără foc. Unii internauți au comentat că americanii par să aibă o preferință specială pentru realizarea de filme cu tematică cu vampiri, iar prototipul vampirului provine de la liliac. Experimentele americanilor cu coronavirusul liliecilor au origini culturale.

Discuțiile despre laboratoarele bio din SUA din Ucraina devin aprinse. Anterior, Kremlinul a prezentat dovezi că SUA a fost implicată în cercetarea armelor biologice în laboratoarele ucrainene. De asemenea, a mai spus că Ucraina a distrus mostre de diverși agenți patogeni. Marți, Victoria Nuland, subsecretarul de stat pentru afaceri politice al SUA, a declarat în cadrul unei audieri în Congres că Ucraina are facilități de cercetare biologică și că „colaborăm cu ucrainenii asupra modului în care pot preveni ca oricare dintre aceste materiale de cercetare să cadă în mâinile forțelor ruse”.

SUA au revenit pe subiect. Miercuri, secretarul de presă al Casei Albe, Jen Psaki, a lansat opt ​​tweet-uri continue, care nu numai că acuză Rusia că a făcut afirmații false despre laboratoarele de arme biologice ale SUA din Ucraina, dar a învinuit și China că a susținut această propagandă. Publicaţia americană Bloomberg a publicat un articol intitulat „China Pushes Conspiracy Theory About US Labs in Ukraine”- “China promovează teoria conspirației despre laboratoarele americane din Ucraina”.

Acuzația împotriva Chinei a venit după ce purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe, Zhao Lijian, a cerut SUA „să dea un raport complet asupra activităților sale militare biologice în țară și în străinătate și să se supună verificărilor multilaterale”.

Declarațiile aparent contradictorii ale diferiților oficiali americani au făcut doar dubioasă negarea SUA cu privire la laboratoarele biologice din Ucraina. Li Haidong, profesor de la Institutul de Relații Internaționale al Universității de Afaceri Externe din China, a declarat pentru Global Times că, în timpul procesului de elaborare a politicii externe al SUA, este obișnuit ca diferite departamente să aibă narațiuni diferite, iar o astfel de diferență le permite oamenilor să cunoască adevărul despre minciuna pe care SUA încearcă să o ascundă. Cu cât SUA se contrazice mai mult, cu atât lumea are mai multe motive pentru a o pune sub semnul întrebării.

Oficialii americani și mass-media au acuzat China că promovează conspirația, dar SUA este jucătorul numărul 1 al conspirației. În 2020, administrația Trump și mass-media conservatoare din SUA au formulat teoria conspirației despre COVID-19, care ar fi evadat din Institutul de Virologie Wuhan din China. Expresia teoriei scurgerilor de laborator a fost o parte integrantă a strategiei globale a SUA de izolare pentru China. Odată cu revelația că laboratoarele biologice finanțate de SUA din Ucraina efectuează experimente cu mostre de coronavirus de lilieci, SUA datorează lumii o explicație.

În ceea ce privește laboratoarele bio ale SUA din întreaga lume, mai rămân multe întrebări de răspuns. Comunitatea internațională nu are idee dacă cele 336 de laboratoare biologice ale SUA din străinătate şi din interiorul SUA, cum ar fi Fort Detrick, sunt conforme cu Convenția privind armele biologice (BWC), în timp ce ceea ce se desfășoară în interiorul acestor laboratoare biologice implică securitatea umană. De ce SUA au fost singure în obstrucţionarea înfiinţării unui mecanism de verificare BWC şi a refuzat verificarea facilităţilor sale biologice în ţară şi în străinătate în ultimele două decenii? Amintiți-vă că SUA este singura țară din lume care deține arme chimice, iar distrugerea acestor arme a fost amânată de două ori.

Toate acestea au condus la o preocupare mai profundă din partea comunității internaționale. Etichetarea îngrijorării internaționale pur și simplu ca dezinformare poate fi văzută doar ca o modalitate prin care SUA vrea să distragă atenția și să se sustragă de la responsabilitate.

SUA ar trebui să-și clarifice experimentele biologice în interiorul și în afara granițelor sale, să primească să fie verificată și să-și distrugă armele chimice stocate cât mai curând posibil”.

BVB | Știri BVB

Obligatiuni Unicredit Bank 2022 (UCB22) (27/06/2022)

Plata cupon nr. 10 si rambursare principal

AAGES S.A. (AAG) (27/06/2022)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 20-24.06.2022

MedLife S.A. (M) (27/06/2022)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 20-24 iunie 2022

CHIMCOMPLEX S.A. BORZESTI (CRC) (27/06/2022)

Rascumparare actiuni proprii in perioada 20-24.06.2022