Update articol:

Purcari anunță creșterea profitului net cu 55%, la 39,8 milioane lei, la nouă luni

Veniturile Purcari Wineries Plc au crescut cu 20%, în primele 9 luni din 2021, ajungând la 166,4 milioane RON. Îmbunătățirea mixului de produse vândute, precum și revenirea vânzărilor în piețe cu marginalitate mai înaltă au condus la creșterea profitabilității, EBITDA a crescut cu 32% la 58,2 milioane RON și Profitul Net cu 55% an de an atingând 39,8 milioane RON, arată un comunicat al companiei. În trimestrul 3 Grupul Purcari a înregistrat o creștere de 12% a vânzărilor, în timp ce EBITDA și Profitul Net au crescut cu 45% și respectiv 94% față de aceeași perioadă a anului trecut. În ultimul trimestru Purcari atingând o marginalitate EBITDA record de 38%.

“Am livrat un alt trimestru puternic, continuând sa delectăm consumatorii cu vinurile noastre. Sunt recunoscător întregii echipe Purcari pentru munca grea și dedicația depusă, și cel mai important, consumatorilor noștri pentru că ne-au încredințat alegerea lor. Pandemia rămâne o sursă de incertitudine, ratele de vaccinare în piețele noastre cheie fiind modeste, iar multe din restricții încă în vigoare, dar suntem încrezuți că societățile puternice ca a noastră vor ieși și mai puternice din această criză prelungită”, a comentat Victor Bostan, Director General al Purcari Wineries.

Pe România, vânzările au continuat creșterea +24% față de 9 luni 2020 și +55% față de 9 luni 2019. Brandul Purcari ramâne motorul creșterii cu +29% an de an. Bardar +68%, deși de la o bază de comparație mai mică. Canalele de comerț modern și tradițional au continuat să evolueze puternic.

În Moldova, compania anunță revenirea puternică post-pandemică, vânzările fiind doar cu -4% față de nivelul din 2019. Brandurile Purcari și Bardar conduc creșterea, ambele cu peste 80%, urmate de Bostavan cu +48%.

În Polonia, Purcari anunță venituri în scădere, influențate de compeția puternică a prețurilor în piață și prioritizarea noastră a marginalității față de volum. Brandurile premium, Purcari și Bardar, au crescut cu 13% și 51% respectiv, dar de la o bază de comparație mai mică. Ne concentrăm pe trimestrul 4, fiind unul crucial, cu activități de marketing personalizate, inclusiv cu lansarea gamei noaste Nocturne pentru HoReCa și campanii comerciale în rețele.

În Asia, vânzările au fost în creștere cu +17% an la an, totuși încă semnificativ în urma nivelului din 2019; vânzările din trimestrul 3 influențate de restricții COVID și unele amânări ale vănzărilor. Lansarea site-ului web Purcari și colaborare stânsă cu partenerii locali pentru construirea corectă a imaginii de brand.

În Cehia și Slovacia, compania anunță vânzări în scădere cu 3% an de an. Competiția intensă, efectele negative de la restructurarea TESCO și restricțiile pandemice prelungite au afectat rezultatele la 9 luni. Brandul Purcari înregistrând creștere dublă, deși de la o bază de comparație mai mică.

În Ucraina, a avut loc lansarea oficiului de vânzări local pentru a susține creșterea. Concentrarea pe canalul de comerț modern, prin creșterea distribuției numerice a brandului Purcari, fiind foarte popular în rândul consumatorilor ucraineni.

Purcari Wineries Plc (brandurile Purcari, Crama Ceptura, Bostavan și Bardar) este unul dintre cele mai mari grupuri de vinuri și brandy din Europa Centrală și de Est. Grupul gestionează circa 1,300 de hectare de podgorii și operează patru platforme de producție în România și Moldova. Grupul este lider în segmentul de vinuri premium din România, cu o cotă de circa 25% și cel mai mare exportator de vin din Moldova, livrând în peste 30 de țări. Fondată în 1827, Purcari este cea mai premiată vinărie din Europa Centrală și de Est, la Decanter Londra 2015-2021 și printre cele mai bine poziționate pe Vivino, cu un scor mediu de 4.1 din 5.0, bazat pe mai mult de 59,000 de recenzii. Din februarie 2018, Grupul este listat la Bursa de Valori Bucuresti (simbol WINE). Grupul e condus de Victor Bostan, un veteran de peste 30 de ani în businessul vinicol și susținut de investitori de top ca Horizon Capital, Fiera Capital, Conseq, East Capital, Franklin Templeton și SEB.

BVB | Știri BVB

AQUILA PART PROD COM (AQ) (03/12/2021)

Notificari - detineri > 5%

ROPHARMA SA (RPH) (03/12/2021)

Raport auditor S1 2021 - art. 108 Legea 24/2017 (R)

TERAPLAST SA (TRP) (03/12/2021)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)

Erste Group Bank AG (EBS) (02/12/2021)

Notificare - detineri < 5%