Update articol:

Putin ar putea folosi arme nucleare dacă ar simți că pierde războiul – șeful serviciilor de informații americane

Putin Sursa foto: Twitter

Președintele rus Vladimir Putin ar putea privi perspectiva înfrângerii în Ucraina ca pe o amenințare existențială la adresa regimului său, ceea ce ar putea declanșa recurgerea la utilizarea unei arme nucleare, a avertizat cel mai înalt oficial al serviciilor secrete americane – Directorul serviciului de informații naționale, Avril Haine, potrivit The Guardian.

Avertismentul de marți a venit într-o evaluare a șefilor serviciilor de informații care informau Senatul despre amenințările la nivel mondial. Predicția pentru Ucraina este un război lung și istovitor de uzură, care ar putea duce la acte de escaladare din ce în ce mai volatile din partea lui Putin, inclusiv mobilizarea completă, impunerea legii marțiale și, dacă liderul rus simte că războiul se duce împotriva lui, punând în pericol poziţia sa la Moscova – chiar utilizarea unui focos nuclear.

Directorul serviciului de informații naționale, Avril Haines, a declarat comisiei pentru serviciile armate din Senat că Putin va continua să fluture arsenalul nuclear al Rusiei în încercarea de a descuraja SUA și aliații săi de la un sprijin suplimentar pentru Ucraina. Mutarea atenției către est și sud este cel mai probabil o tactică temporară, mai degrabă decât o reducere permanentă a obiectivelor de război, a spus ea.

Liderul rus nu va folosi o armă nucleară până nu va vedea o amenințare existențială la adresa Rusiei sau a regimului său, a susținut Haines. Dar ea a adăugat că el ar putea vedea perspectiva înfrângerii în Ucraina ca fiind o astfel de amenințare.

„Credem că [percepția lui Putin despre o amenințare existențială] ar putea fi cazul în cazul în care percepe că pierde războiul din Ucraina și că NATO, de fapt, fie intervine, fie este pe cale să intervină în acest context, ceea ce ar în mod evident, contribuie la percepția că el este pe cale să piardă războiul din Ucraina”, a declarat Haines în audierea comisiei.

Ea a adăugat că lumea ar avea probabil un avertisment că utilizarea nucleară este iminentă.

„Există o mulțime de lucruri pe care le-ar face în contextul escaladării înainte de a ajunge la arme nucleare și, de asemenea, că s-ar putea implica într-o anumită semnalizare dincolo de ceea ce a făcut până acum înainte de a face acest lucru”, a spus Haines.

Această semnalizare ar putea include un alt exercițiu nuclear la scară largă care implică dispersarea substanțială a rachetelor intercontinentale mobile, bombardiere grele și submarine strategice.

BVB | Știri BVB

C.N.T.E.E. TRANSELECTRICA (TEL) (16/05/2022)

Hotarari AGA E din data de 16 mai 2022

CHIMCOMPLEX S.A. BORZESTI (CRC) (16/05/2022)

Rascumparare actiuni proprii periooada 09-13.05.2022

Sphera Franchise Group (SFG) (16/05/2022)

Inregistrare teleconferinta rezultate T1 2022

TTS (TRANSPORT TRADE SERVICES) (TTS) (16/05/2022)

Informare Depozitarul Central - structura sintetica la 12.05.2022