Update articol:

Putin i-a spus lui Macron că Rusia își va atinge obiectivele în Ucraina, orice s-ar întâmpla

Emmanuel Macron, Vladimir Putin Sursa foto: twitter.com/EmmanuelMacron

Președintele rus Vladimir Putin i-a spus joi liderului francez Emmanuel Macron că Rusia  își va atinge obiectivele intervenției sale militare în Ucraina, orice s-ar întâmpla, a spus Kremlinul, potrivit Reuters.

„Această conversație este, din păcate, o ocazie de a auzi că președintele Putin va continua intervențiile militare și va merge până la capăt”, potrivit unei surse de la Palatul Elysée.

„[Discuția ] i-a permis Președintelui Republicii să revină asupra dezacordurilor pe care le avem cu Rusia, să pledeze pentru alternativa diplomatică la operațiunile militare, să spună adevărul președintelui Putin despre felul în care vedem războiul său în Ucraina, dar și despre consecințele pe care le va avea pentru Rusia pe termen lung”, a continuat sursa.

Macron l-a avertizat pe Putin că face o mare greșeală, potrivit sursei. Macron a reiterat că cererile Moscovei de neutralizare și dezarmare a Ucrainei sunt inacceptabile, iar responsabilitatea acestui conflict revine în întregime lui Putin.

Putin și Macron au avut „un schimb sincer de opinii cu privire la situația din jurul Ucrainei”, a declarat joi serviciul de presă al Kremlinului, potrivit agenției de presă de stat ruse TASS.

Într-o declarație emisă după ce președinții francez și rus au vorbit la telefon, Kremlinul a precizat că obiectivele sale includ demilitarizarea și neutralitatea Ucrainei.

Orice încercare a Kievului de a întârzia negocierile dintre oficialii ruși și ucraineni va avea ca rezultat ca Moscova să adauge mai multe articole la lista de cereri pe care a formulat-o deja, se arată în comunicat.

„Vladimir Putin a conturat în detaliu abordările și condițiile fundamentale în contextul negocierilor cu reprezentanții Kievului. S-a confirmat că, în primul rând, vorbim despre demilitarizarea și statutul neutru al Ucrainei, astfel încât o amenințare la adresa Federației Ruse să nu existe niciodată pe teritoriul său”, se arată în comunicat.

„S-a subliniat că sarcinile operațiunii militare speciale vor fi îndeplinite în orice caz, iar încercările de a câștiga timp prin prelungirea negocierilor nu vor duce decât la solicitări suplimentare la adresa Kievului în poziția noastră de negociere”.

Declarația spune că „operațiunea specială” a Rusiei în Ucraina se desfășoară „conform planului”. Kremlinul a spus că rapoartele conform cărora forțele ruse bombardează Kievul fac parte dintr-o „campanie de dezinformare anti-Rusia” și că forțele ruse fac tot ce pot pentru a proteja civilii.

Rusia numește acțiunile sale din Ucraina o „operațiune specială” despre care spune că nu este menită să ocupe teritorii, ci să distrugă capacitățile militare ale vecinului său din sud și să-i captureze pe “naționaliști periculoși”.

BVB | Știri BVB

BRK Argint Turbo Short 23 (BKSLVTS4) (02/12/2022)

Tranzactionare valoare rascumparare in piata RVSP pe 02 si 05 Decembrie 2022

BRK Dow Turbo Short 34350 (BKDOWTSD8) (02/12/2022)

Tranzactionare valoare rascumparare in piata RVSP pe 02 si 05 Decembrie 2022

S.N.T.G.N. TRANSGAZ S.A. (TGN) (02/12/2022)

Semnare Memorandum de Intelegere privind Coridorul Vertical